“39 yıl önce dar-ül bekaya uğurlanan fikir, dava ve aksiyon insanı Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.”

*

“ÜSTAT, Büyük Doğu’nun usta muharriri, büyük mütefekkiri, mukaddes emanetin dönmez dava eriydi. Mutlak hakikati ararken gösterdiği merakı, cesareti, gayreti ve azmiyle yaşadığı zamanın karanlıklarını aydınlatan kameriydi.”

*

“SİLİNMİŞ, unutturulmuş, çarpıtılmış hatta ters yüz edilmiş bir tarihi asli haline döndürmek gibi çetin bir vazifeye talip olmuştu. Osmanlı ile Cumhuriyet Türkiye’siyle, tek parti dönemiyle, toplumla ve siyasetle ilgili hakikatleri korkusuzca dile getirdi. Önünde hayatını dilediği gibi yaşayabileceği imkânı olduğu halde o, zorluğu, meşakkati, çileyi seçti. Davası uğruna bedel ödemekten hiç kaçmadı. Yaşadığı onca mağduriyete ve mahkûmiyete rağmen ‘Umudun, kurtuluşun, diriliş ruhunun kaynağı Türkiye’dir.’ demekten bir an olsun geri durmadı.” 

*

“ŞEREFİ, izzeti, güzeli ve estetiği dışarıda arayanlara daima vatan coğrafyasını, tohum halinde bir çekirdek olarak gördüğü Anadolu’yu ve tarihimizi işaret etti.”

“Üzülme bu davanın sahibi Hakk’tır. / Hak olan davada zafer muhakkaktır.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 Mayıs 2022, İstanbul AKM, Zindandan Mehmet’e Mektup Sergisi Açılış Töreni

*

“ÖZ yurdunda parya muamelesi gören bu millet, tarih sahnesine tekrar çıkmak için ihtiyacı olan özgüveni onun kelimelerinde buldu. Necip Fazıl, bu millete kimsenin icazetine, inayetine muhtaç olmadan, ruh kökünden aldığı kuvvet ve cesaretle var olabileceğini gösterdi. Üstadın en önemli sermayesi samimiyeti, en büyük şiarı sahiciliğiydi.” 

*

“DÜN de kendi bencil hesapları için ülkeyi ve milleti ateşe atmaktan, tarihini ve kültürünü hiçe saymaktan çekinmeyenler vardı, bugün de aynı yoldan giden kifayetsiz muhterisler var.”

*

“NECİP Fazıl’ı okumak, anlamak, onun açtığı yolu, yükselttiği o dava bayrağını, ruhu ve manasıyla sürekli daha ileriye taşımak hepimizin boynunun borcudur.” 

*

“SİYASETTE, fikirde, edebiyatta, hayatın her alanında tek başımıza da olsak, kalabalıklar içinde yalnız da kalsak bu mücadeleyi vermekle mükellefiz. Zafere ulaşırsak ne ala, ulaşamazsak bile mücadelenin bizatihi kendisi, biz faniler için en büyük şeref payesidir.”

“DÜN yaptık, bugün de yapacağız. Dün başardık, bugün de başaracağız. Dün üstesinden geldik, bugün de geleceğiz. Çünkü Türkiye, belki yüzyılda bir böyle fırsatlar yakalıyor. Daha önce defalarca bu fırsatları elimizden aldılar ama bu defa aynı hüsranın tekrar yaşanmasına milletçe izin vermeyeceğiz.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs 2022, Dünyanın 5., Türkiye’nin 2. deniz üzerine yapılan Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni

-

Editör: TE Bilisim