Siyasetçilerin kendi çıkarları için Suriyeli mültecilere yönelik açıklamalar yaparken bazı yerlerde şiddetli eylemlere de dönüştüğü görülüyor. Şiddet eylemine maruz kalan son kişi de 70 yaşındaki Suriyeli ninedir. Çaresiz ve ağlayan yaşlı kadının görüntüleri sosyal medyada yayılırken infiale neden olan görüntülere ilişkin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep Valisi Davut Gül açıklamalarda bulundu. Saldırganın ekiplerce gözaltına alındığı duyurulurken saldırıya uğrayan ve akli dengesinin yerinde olmadığını tespit edilen 70 yaşındaki kadının kaymakam tarafından evinde ziyaret edildiği öğrenildi.
Vali Davut Gül ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Engelli ve yaşlı teyzemize tekme atan kişi emniyetimizin titiz çalışması sonucu tespit edilmiş ve savcılığımız tarafından gözaltına alınmıştır. Vali yardımcımız, teyzeyi evinde ziyaret ederek devletimizin sıcak elini uzatmıştır. Kriminal tiplere fırsat vermeyeceğiz. Üzgünüz..." ifadelerini kullandı.

"Tweet’i kalbimi tutarak yazıyorum"

Vali Gül ile görüştüğünü belirten gazeteci Esra Elönü ise Twitter hesabından, "Can kardeşlerim sayın vali Davut Gül beyle görüştüm, bu tweet’i kalbimi tutarak yazıyorum. Teyzemiz Suriyeli zihinsel engelli uyuşturucu ve hırsızlıktan birçok suç kaydı bulunan bir tane açık büfe kromozom çocuğu yürüyen WC, teyzemize tekme atıyor." ifadelerini kullanarak saldırganın sabıkasının kabarık olduğunu belirtti.

Rize’de bir Afgan öldürüldü

Öte yandan, Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Elmalık köyünde, G.T'nin isimli şahıs ile 2’si çay toplamak için Rize’de bulunan Afganistan uyruklu olmak üzere 3 kişi arasında çıkan tartışma alevlenince silahlı kavgaya dönüştü. Sebebi henüz bilinemeyen bir neden ötürü büyüyen tartışmada Gökmen Topal, belinden çıkardığı tabanca ile ateş etmeye başladı. Kurşunların hedefi olan Afganistan uyruklu Şemsettin Muradi hayatını kaybederken, yaralanan Afganistan uyruklu Davut Sezai ve Murat Kurt ise Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından G.T'nin, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Ümit Özdağ’ın sempatizanı

Olayda 2’si Afgan 3 kişiyi yaralayan G.T'nin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gözden kaçmadı. Paylaşımlarda Topal’ın, geçici sığınmacılar karşıtı yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Zafer Partisi ve Genel Başkanı Ümit Özdağ sempatizanı olduğu ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim