Filistin topraklarını işgal eden Siyonist İsrail unsurları, ülkenin güneyindeki Necef Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı  Arakib köyünü 202. Kez yıkarak pek çok kişiyi evsiz bıraktı.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işgalci İsrail unsurlarının köye baskın düzenlediklerini ve gerçekleştirilen yıkımın 202'nci defa olduğunun altını çizdi.

“KÖYÜMÜZÜ YÜZ ÜSTÜ BIRAKMAYACAĞIZ”

Bölge sakinlerinin köylerini yeniden inşa edeceğini yineleyen Turi, "Yorulmayacağız, sıkılmayacağız, özgür ve hayatta olduğumuz sürece köyümüzü yüz üstü bırakmayacağız." dedi.

İşgalci rejimin ilk yıkımı temmuz 2010'da gerçekleştirdiği Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşıyor.

ONLAR YOKKEN BİZ VARDIK!

İşgalci Tel Aviv yönetimi, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" iddia ediyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail'in Filistin toprakalarını işgal edip resmi olarak kurulmasından çok daha önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.

HER YIKIM SONRASI YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Filistinli köylüler, İsrail unsurlarının her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ederek direnişlerini sürdürüyor. Necef bölgesindeki diğer köylerde olduğu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan işgalci İsrail rejimi, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor. Filistin kaynaklarına göre, işgal rejiminin bugüne kadar 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümünü İsrail lehine istimlak etti.

Editör: TE Bilisim