Merih Öztürk kimdir, kaç yaşında? Merih Öztürk nereli, boyu kaç? Balkan Ninnisi bu akşam ilk bölümü ile başlıyor. Balkan Ninnisi Jovanka'sı ile ilgili aramalar arttı. İlk bölümü bu akşam (21 Haziran Salı) saat 20.00’de ekranlara gelecek olan Balkan Ninnisi dizisi, renkli Balkan coğrafyasının insan hikayelerini, imkansız bir aşk hikayesini mizahi bir dille ekranlara yansıtıyor. İşte Balkan Ninnisi'nin başrol oyuncusu Jovanka'yı canlandıran Merih Öztürk hakkında merak edilenler.

MERİH ÖZTÜRK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Merih Öztürk, (d. 28 Aralık 1999 , Düzce, Türkiye), Türk model ve oyuncu. Best Model Of Turkey 2018 üçüncüsü.

Merih Öztürk, 6 yaşından itibaren oyunculukla ilgilendi. Son Osmanlı Yandım Ali, İki Aile, Trt Çocuk Reklamı, Transist Reklamı, Nerde O Yeminler, Danette Reklamı ve Veet Reklamı gibi çeşitli projelerde yer aldı ve Tv programlarına katılarak çocuk oyunculuk yaptı.

2016 yılında 16 yaşında ilk defa Best Model yarışmasına katıldığı sene finalist oldu. 2017 yılında Best Model'e yeniden katılmaya karar verdi ve yine finalist olarak 17 yaşında Best Promising (Gelecek Vaad Eden) ödülünü aldı. 2018 yılında yeniden Best Model of Turkey yarışmasına katılarak 18 yaşında Türkiye 3.'sü seçildi.

Oyunculuk eğitimine devam etti. İngiltere'de yayınlanan Liverpool Victoria reklamında yer aldı. Blu TV'de yayınlanan Börü 2039 adlı bilimkurgu dizisinde Güney karakterini canlandırdı. Yakında TRT 1'de yayınlanmaya başlayacak olan Balkan Ninnisi dizisinde başrol olarak Jovanka karakterini canlandıracaktır.

Editör: TE Bilisim