Memur maaş zam farklarının ne zaman ödeneceğine dair araştırmalar sürüyor. TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon verisi ile birlikte 6 aylık rakamlar belli olmuştu. 6 aylık enflasyon oranına göre maaşlara yapılacak zam tutarı da bu şekilde kesinleşmiş oldu. Hal böyle olunca; "Temmuz ayı zam farkları ne zaman verilecek?" sorusunun yanıtı da netleşti. Peki; 2022 memur ve emekli zam farkları ne zaman yatacak? İşte Zamlı memur ve emekli maaşları ödeme takvimi ile ilgili merak edilenler haberimizde.

TEMMUZ AYI ZAM FARKLARI NE ZAMAN VERİLECEK?

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamını yüzde 4,98 olarak açıkladı. Bununla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 6 aylık zam oranı yüzde 42,35 olurken, bu rakam memurlar için yüzde 41,69 oldu.

2022 MEMUR VE EMEKLİ ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz zammı sonrası zamlı memur maaşları için ödemelerin bayram öncesi 8 Temmuz tarihinde yapılacağını açıkladı.

Maaş farklarının yatırılacağı tarihe dair bir açıklama gelmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tarihin yakın bir zamanda duyurulması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim