CHP Genel Başkanı Kemak Kılıçdaroğlu, 28-30 Haziran'da Madrid'de NATO Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tercümanlık yapan Fatima Gülham Abushanab'ı sosyal medyada yaptığı paylaşımla hedef aldı.

Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda, "Ayrıca çevirmen hanım kızımızdan, yüzbinlerce Afgan sığınmacının ülkemize gelmesine yol açan o toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir. Kendisi de bunu bilecek yaştadır." ifadelerine yer verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ta sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Varank şu ifadeleri kullandı:

Türkçe ve İngilizce'yi ana dili gibi konuşan, profesyonel tercüme yapan bir kadına hanım kız diyerek küçümseyen Kılıçdaroğlu, rezilsin! Sen partindeki kadınlara böyle hitap edebiliyor musun?

Aynı zamanda, yalancı ve cahilsin de... Daha önce İngiliz bakanın Türkiye'de kamplar kuracağız dediğini iddia ettin. O bakan bunu bizzat yalanladı. Ne özür diledin, ne yalanını düzelttin. Yüzün zaten hiç bir yalanda kızarmıyor...

Ne devlet adamlığı ne uluslararası ilişkiler biliyorsun! Liderlerin tete-a-tete yani başbaşa görüşmeleri olur. Her ülke için geçerlidir. Tercümanlar çeviri ile ilgili üçüncü kişiye bilgi veremez. Bu casusluk olur ve SUÇTUR!

Sonuç: Kılıçdaroğlu'dan asla devlet adamı olmaz!

Editör: TE Bilisim