CHP’NİN sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının sebepleri ve alınması gereken önlemlere ilişkin genel görüşme açılması talebi üzerine TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplandı. TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. Bilgiç, birleşimin başında elektronik yoklama yaptı. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, Bilgiç, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Böylece olağanüstü toplantı çağrısı düşmüş oldu. CHP, 120 imzayla TBMM Başkanlığına başvurarak, TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılmasını istemişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da başvuru uyarınca Genel Kurulu 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

SİYASİ NEZAKETSİZLİK!

Toplantı öncesi AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal CHP’nin sağlıkta şiddet meselesini hükümeti karalama malzemesi haline getirdiğine dikkat çekmişti. Mahir Ünal, TBMM İçtüzüğü ve teamüllerine işaret ederek “Olağanüstü toplantı çağrısına baktığımızda CHP’nin, hiçbir parti grubunu bilgilendirmemesi, kendi ittifak ortakları dahil bu konuda bir bilgi vermemesi, öncelikle siyasi parti gruplarına ve şu anda sahada olan, çalışan 600 milletvekilinin iradesine karşı bir saygısızlık ve siyasi nezaketsizlik” demişti.

120 VEKİL GEZİYE Mİ ÇIKACAK?

Fondaş medyada yer alan habere göre ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği 120 vekil bugün Ankara’dan saat 07.40’da kalkacak olan Erzurum uçağına binecek. Aynı gün saat 20.40 uçağıyla da Ankara’ya dönecek. CHP’nin Meclis’in toplanması yönünde yaptığı çağrının ardından vekillerin geziye çıkması tepkileri de beraberinde getirdi. Erzurum’da milletvekillerini toplayacak olan CHP’nin ulaşımın kolay olması için vekilleri önce Ankara’ya çağırdığı ve sabah 7:40 uçağına yetişebilmek için önceden mecliste toplanacakları belirtildi.

FONDAŞ’IN DERDİNE BAK!

Bununla birlikte, CHP medyasının derdi ise 120 milletvekilinin aynı uçağa binecek olması. Sözcü’den Saygı Öztürk, haberinde 120 milletvekilinin aynı uçağa binecek olmasının bir sıkıntı yarattığını uçağın düşmesi ihtimaline karşı bir tehlike doğacak olmasına dikkat çekildi.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI YÜRÜRLÜKTE

12 Mayıs 2022 tarihinde yapılan TBMM görüşmelerinde sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan, sağlıkta kamu hizmetini engelleme suçunu ise daha ağır cezaya çarptıran kanun maddesi kabul edildi. 27 Mayıs’ta resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yasayla sağlık çalışanlarına yönelik kasıtlı saldırılar katalog suçlar kapsamına alınmıştı.

‘KLASİK BİR CHP TİYATROSU İZLEDİK’

AK PARTİ Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı açıklamada, CHP’nin sağlıkta şiddet konusunda olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulunun, yeter sayı bulunamadığı için toplanamamasını değerlendirdi. CHP ve İYİ Partinin toplam 171 milletvekili olduğunu ancak Genel Kurula 149 milletvekilinin katıldığını belirten Turan, “Bugün klasik bir CHP tiyatrosu izledik. Bunun adı tam bir siyasi istismardır. Her konuda ortak hareket ettikleri HDP’nin katılmaması da tiyatronun başka bir perdesi.” ifadesini kullandı.

UÇAK BİLETİ BİLE ALMIŞLAR

Bazı CHP milletvekillerinin mükerrer oy sahteciliği yaptığını savunan Turan, sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca ortada verdikleri, görüşülecek bir kanun teklifi de yok. Yetmedi, tüm CHP milletvekilleri Erzurum’a gitmek için uçak bileti bile almışlar. Yani kendileri de Meclisi açmamak üzerine hazırlık yapmışlar. Bu samimiyetsiz muhalefet, Türkiye’nin en büyük sorunu değil mi? Tabii ki sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözülmesi önceliğimiz ancak bu dönemde iki kanunla sağlıkçılarımıza önemli bir hukuki zırh getirilmedi mi? İhtiyaç varsa beraber çalışılıp gerekli adımların atılması daha kıymetli olmaz mıydı? Kaldı ki çalışmalar da devam ediyor.”

Editör: TE Bilisim