Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“İKİLİ İLİŞKİLERİMİZİ AYRINTILI ŞEKİLDE ELE ALDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu sene Türkiye ile Slovenya arasındaki diplomatik ilişkilerinin tesisinin 30. yıl dönümünü kutluyoruz. Bugünkü görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi ayrıntılı şekilde ele aldık.

Ekonomi, ticaret, sanayi, bilim, teknoloji, ulaştırma başta olmak üzere hemen her alanda duyduğumuz memnuniyeti ifade ettik. 11 yıl önce imzaladığımız stratejik ortaklık anlaşması çarpan etkisi yaptı. Gerçek potansiyelimizi hala tam yansıtmayan rakamı daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz.

“KARAVANKE TÜNELİ VE DEMİRYOLU İNŞAATINDA TÜRK MÜTEAHHİTLİK FİRMALARININ YER ALMASINDAN GURUR DUYUYORUZ”

İki NATO müttefiki olarak özellikle savunma sanayi alanında atacağımız pek çok ortak adım olduğu kanaatindeyim. Slovenya'da Karavanke Tüneli ve demiryolu inşaatında Türk müteahhitlik firmalarının yer almasından gurur duyuyoruz.

“DAYANIŞMAMIZIN ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DAHA DA GÜÇLENECEĞİNE İNANIYORUM”

Değerli dostumla Ukrayna ve Balkanlar'daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel ve küresel meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Dostane ilişkiler ve işbirliği, bölgesel barış ve istikrara büyük katkılar sağlıyor. Dostluk, müttefiklik ve stratejik ortaklık temelinde gelişen dayanışmamızın önümüzdeki dönemde Türkiye'nin AB'ye katılım süreci dahil her alanda daha da güçleneceğine inanıyorum.

Cami ve İslam Kültür Merkezi'nin 2020 yılında faaliyete geçmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Değerli dostumun camiyi ziyaret etmesi, anma etkinliklerine katılması örnek bir tutumdur."

Editör: TE Bilisim