Amerika Açık'ta son kez kortlara çıkacağını ve kariyerini noktayalayacağını ifade eden tenis efesanesi Serena Williams üçüncü tuyrda veda etti. enis efsanesini izlemek için taraftarlar tribünleri doldururken Serena gözyaşlarına boğuldu.

Kariyerinin son turnuvası olan Amerika Açık'ın ilk turunda Danka Kovinic'i 6-3'lük iki setle 2-0 geçen, ikinci turda dünya 2 numarası Anett Kontaveit'i 7-6, 2-6 ve 6-2'lik setler sonucu 2-1 yenen Serena Williams için veda üçüncü turda yaşandı. 40 yaşındaki Amerikalı raket, üçüncü tur maçında Avustralyalı rakibi Ajla Tomljanovic'e 7-5, 6-7, 6-1'lik setler sonucu 2-1 yenilerek turnuvadan elenip tenis kariyerine nokta koymuş oldu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Maç sonunda duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Serena, "Bugün burada ve yıllardır yanımda olan herkese teşekkür ederim. Her şey anne ve babamla başladı. Onlara minnettarım. Baba, biliyorum ki şu anda beni izliyorsun. Teşekkürler. Sanırım bunlar mutluluk gözyaşları, yani umarım öyledir. Venus olmasaydı Serena olmazdı. Bugün burada olmamın tek ve en önemli sebebi Venus Williams'tır. Teşekkürler Venuz. Hepinize teşekkürler. Hayatımda yaşadığım en güzel süreçti." sözlerini kullandı. Dünyanın en büyük tenis stadumu Arthur Ashe'de Williams'ı 30 bin seyirci takip etti. Amerikan seyircisi, Serena'nın ilk maçında büyük bir jest yapmış ve "Seni Seviyoruz Serena" yazılı pankartları tribünde açmıştı

REKORU ELİNDEN KAÇIRDI

1999 yılında ilk grand slamini kazandığı Amerika Açık'ta tenis kariyerini noktalayan Serena Williams rekor fırsatını ise kaçırdı. Katıldığı 39 grand slamin 23'ünü kazanan Serena Williams turnuvayı şampiyonluk ile tamamlasaydı Margaret Court'un 24 slamlik rekoruna ortak olacak.

95 MİLYON DOLARLIK KAZANÇ

Serena Williams’ın teniste bugüne kadar kazandığı ödül paraları toplamı 95 milyon dolar olarak hesaplanıyor. 2013’te 12, 2015’te ise 10 milyon doların üzerinde miktarları cebine koyarak sezonluk rekorları da elinde bulunduruyor.

İSTANBUL'DA ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK

WTA Sezon Sonu Finalleri’nin İstanbul’da düzenlenmesi, tenisseverlere Serena Williams’ı Türkiye’de izleme imkanı sundu. 2011-13 döneminde dev organizasyon, üç yıl üst üste Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliğinde yapılırken, son iki yılında ABD’li raket üst üste şampiyonluğu elde etti.

2012’deki finalde Maria Sharapova’yı yenerek kupaya uzanan Serena, 2013 finalinde ise Li Na’yı saf dışı bırakarak mutlu sona ulaştı. Şehirdeki bu ikinci şampiyonluğun ardından yıldız isim , İstanbul’un da doyasıya tadını çıkardı. Kupasını alır almaz kentten ayrılmak yerine bir gün daha kalan dönemin dünya 1 numarası, ertesi gün antrenörü Patrick Mouratoglou ile soluğu tarihi yarımadada aldı

Mübadele zamanı İstanbul’dan Fransa’ya göç eden bir ailenin çocuğu olan Mouratoglou’ndan dinlediği şehirle ilgili hikayelerin de etkisiyle, Serena tarihi-turistik mekanlarda büyük heyecanla dolaştı. Büfeden aldığı dönerle öğle yemeği yapan tenis efsanesi kendisini Paris uçağına götürecek arabayı Kapalı Çarşı’dan aldığı hediyelik eşyalarla doldurmuştu.

2017 SONRASI GRAND SLAM ŞAMPİYONLUĞU YOK

2017 sonbaharında kızını dünyaya getiren ABD’li tenisçi, ara verdiği dönemin ardından geri döndüğünde, kortlarda yine fırtına gibi eseceğini, ambargo koyduğu şampiyonlukları sürdüreceğini umut ediyordu.

Grand slamlerde elde ettiği 23 şampiyonlukla büyük bir başarı elde eden Serena, bu sayıyı 24’e yükselterek Margaret Court’a ait olan tarihin en fazla grand slam kazanan tenisçisi unvanına ortak olmayı, sonrasında da bunu geride bırakmayı hedefliyordu. Ne var ki son büyük kupası 2017 Avustralya Açık olarak kaldı.

Serena hamileliği esnasında da grand slam kazanmasına karşın doğumdan dört ay sonra kortlara dönüp, yeniden eski performansına ulaşmaya büyük gayret ettiğindeyse de bir türlü bunu başaramadı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Cincinnati Turnuvası’na da ilk turda veda etmişti.

Editör: TE Bilisim