İBB yönetimi, 2018'de AK Parti döneminde Hadımköy'de başlanan ve yüzde 50'si tamamlanan, tüm mekanik donanımları satın alınan Avrupa'nın en büyük ekmek fabrikasının yapımını 2019'da göreve gelince durdurdu.

3 AYDIR EKMEK ÜRETİLMİYOR

Bir süre sonra yeniden başlanan çalışmaların bitmesiyle fabrika, 23 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Ancak törenin göstermelik olarak düzenlendiği ve Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası'nın 3 aydır bir ekmek bile üretmediği ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin yayınladığı fotoğraflarda üretim fabrikasındaki makinelerin üzerlerinin brandalarla örtüldüğü ve üretimin yapılmadığı görüldü. Haberde sabaha kadar herhangi bir ışığın yanmadığı fabrikaya normal bir çalışma düzeninde ekmek sevkiyatı yapılması gereken saat 06.00 sıralarında bile hiçbir personelin giriş yapmadığı belirtildi.

“SORU ÖNERGESİ CEVAPSIZ”

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından İBB'nin Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası'na ilişkin açıklama yapmıştı. Açıklamada “Fabrikanın açılışının sadece törenden ibaret olduğu, o gün bugündür fabrikada ekmek üretiminin yapılmadığı tespit edildi. Konu, İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz tarafından 15 Ekim'de İBB Meclisi gündemine getirildi. İBB Başkanlığına soru önergesi verildi ancak hala cevap verilmedi" ifadelerine yer verilmişti.

ZİYARET TEKLİFİNE RET!

Öte yandan Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama ise fabrikanın çalıştığını iddia etmişti. Nama, basın mensuplarının fabrikayı ziyaret etme tekliflerine "Burası bir gıda firması. Biliyorsunuz hijyen koşulları gereği planlanmadan ziyarete açılmaz" diyerek geri çevirmişti.

Editör: TE Bilisim