Sosyal medya fenomeni Mika Can Raun'un 100 liralık banknotu klozete attığı görüntülerin sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından gözaltına alınan fenomen adliyeye getirildi.

Adli kontrolle Hakimliğe sevk edilen şüpheli fenomen, banknotu klozete attığını reddederek hakkında yalan haberler yapıldığını iddia etti. Hakimlik ise yurt dışına çıkış yasağı şartıyla Mika Raun'un serbest bırakılmasına karar verdi.

Kamuoyunda Mika Raun olarak bilinen Mikail Can Kurnaz, 100 liralık banknotu klozete attığı görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşmış, bu durum birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından tepki çekmişti.

Gelen tepkiler üzerine de "Güzel ülkemin kanalizasyonuna 100 TL kazandırdım, suç mu? diyerek kendini savumuştu.

TÜRK LİRASINA HAKARETTEN ADLİYEDE

Skandal görüntünün ardından bugün Mika Can Raun, polip ekileri tarafından gözaltına alınmasının ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık işlemlerinin ardından sosyal medya fenomeni Mika Raun, Türk lirasına hakaret ettiği iddiasıyla 'Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak' suçundan adli kontrolle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

SUÇU BASINA ATTI

Hakimlikteki sorgusunda şüpheli Mika Raun, kendine ait bir mizah şekli olduğunu söyleyerek "Ben 100 liralık banknotu klozete atmadım. Sifonu çektiğim yönünde bir algı oluşmuşsa da sonrasında çektiğim videoda böyle bir şey yapmadığımı açıkladım. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik bir saygısızlık işlemek amacıyla hareket etmedim. Atatürk veya millet değerlerimize hakaret etmek gibi bir kastım olamaz. Bu olay tamamen yalan haber başlıklarıyla gündeme geldi" dedi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞIYLA SERBEST

Hakimlik sorgusunun bitiminde şüpheli sosyal medya fenomeni Mika Can Raun'un yurt dışına çıkmama şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim