Spiker, gazeteci Halit Kıvanç öldü mü, Halit Kıvanç kimdir, kaç yaşında öldü, ölüm sebebi ne? Televizyon dünyasının usta isimlerinden "Halit Kıvanç vefat etti" haberleri sevenlerini derinden üzerken usta ismin biyografisi araştırılmaya başlandı. Halit Kıvanç, Olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda dünya kupasını televizyondan sunan ilk Türk spikerdir. Peki, Halit Kıvanç'ın hastalığı neydi? Halit Kıvanç öldü mü, kimdir? Halit Kıvanç kaç yaşında öldü, ölüm sebebi ne? 

97 yaşında hayat veda eden Halit Kıvanç'ın vefat haberini, oğlu Ümit Kıvanç sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu; "Halit Kıvanç'ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağ olsun. Cenaze 27'si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek." Kıvanç, son zamanlarda çeşitli sağlık problemleri nedeniyle tedavi görmekteydi.

Halit Kıvanç öldü mü, kimdir? Halit Kıvanç kaç yaşında öldü, ölüm sebebi ne?

Halit Kıvanç ,1925 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde tamamlayan Halit Kıvanç, 3 ay kadar Siirt-Kozluk (şimdi Batman'a bağlandı) ilçesinde hakimlik yaptı.

Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler alan Halit Kıvanç, bir yıla yakın ünlü yayın kuruluşu BBC de çalıştı.

Halit Kıvanç, Olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda dünya kupasını televizyondan sunan ilk Türk spikerdir.

Halit Kıvanç, 10 Dünya Kupası finallerini radyo ve tv de nakletmistir.

Yıllarca TRT'de kültür-sanat, müzik eğlence programları sunan Halit Kıvanç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları'nın da vazgeçilmez sunucusu haline gelmiştir. Bayramlarda TRT Çocuk Şenliği'ni sunan Halit Kıvanç, oldukça geniş bir hayran kitlesine kavuşmuştur.

Usta isim, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu ve İstanbul Spor ve Sergi Sarayı'nda çok sayıda konser ve özel etkinliğin sunuculuğunu üstlendi.

Sunuculukta 50. yılını 2005'te bir jübileyle kutlayan Halit Kıvanç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200'ün üzerinde ödül almıştır.

1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla maç spikerliğine veda etti. Yazar, spiker, sanat adamı olarak kabul edilen Halit Kıvanç, Türk halkına temiz bir Türkçe ile saygın ve eğitici çalışmaları ile hizmet vermesinden dolayı Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından Kariyer dalında büyük ödüle layık görüldü.

Editör: TE Bilisim