Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi (TEKMER) Açılış Töreni'ne katıldı.

Varank, burada yaptığı konuşmasında, yeniliğe ve ivanosyona yatırım yapıldığı konusunun altını çizerek " Türkiye'deki girişimcilik ekosistemi bilhassa son iki yılda adeta uçuşa geçti. TOGG'un seri üretim bandından inişiyle tüm Türkiye gururlandı." şeklinde konuştu.

"Şadi Yazıcı'ya yapılan hakareti kınıyoruz"

Mustafa Varank, İBB'nin açılış toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve rahmetli Kadir Topbaş'a teşekkür eden Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya yapılan hakarete değinerek, yaşanan olayın siyaset tarihine bir utanç vesikası olarak geçtiğini aktararak şiddetle kınadığını belirtti.

"Emeği geçenlere teşekkür bile çok görülüyor"

Bakan Varank, bu konudaki sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz eser siyasetine devam ederken birileri de taciz ve saldırıları ile davamıza hizmet eden kişileri provoke etmeye devam ediyor.

Bakınız İstanbul'u şu anda yönettiğini söyleyen bu faşist zihniyet, yatırımlara çökmeye o kadar alışmış ki yatırımlarda emeği geçenlere teşekkürü bile çok görüyor. Açılmış projeleri tekrar açarak, eski belediye başkanlıklarının şimdi de Bakanlıklarımızın projelerine çöken bir zihniyetten bunu beklemekle aslında biz bir hata yapıyoruz.

"İş bilmezliklerini suç atarak kapatmaya çalışıyorlar"

Herkes kendi micaz ve meşrebine göre siyaset yapıyor. Görüyorsunuz başta 16 milyonu kucaklayacağını söyleyenler dibe vurdukça gerçek yüzlerini göstermeye başladılar. İş bilmezliklerini ve beceriksizliklerini pandemiyle ve eski yönetimlere suç atarak bu işin içerisinde çıkmaya çalışıyorlar.

İstanbul'un 3,5 senesi heba oldu

Diyorlar ki '3,5 seneyi 25 yılla karşılaştırıyorsunuz'. Siz bizi hiç anlamamışsınız. Temel atmama törenleri yapanlarla biz neyi karşılaştıralım. Biz hizmetten yatırımdan yana insanlarız. Bu aklımızın ucundan bile geçmez. Ancak biz büyük bir kederle heba edilen 3,5 seneye üzülüyoruz.

Türkiye'de belediyeciliğe çağ atlatan Sayın Cumhurbaşkanımızın emeklerinin zayi olmasına üzülüyoruz."

Editör: TE Bilisim