Muhammed Şimşek / Röportaj - Bugüne kadar Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen işlere imza atmasıyla gündeme gelen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Diriliş Postası'na konuştu. Başkan Oğuz belediyecilikte beş temel esası gözettiklerine vurgu yaparak şunları söyledi; "İnsan odaklı çalışacağız, çözüm odaklı; şeffaf olacağız, adil olacağız, ehliyet ve liyakate göre görev vereceğiz. Bakın Kahramankazan'ımız hızlı büyüyen bir yer... İnternet problemi vardı ve bazı noktalara internet gitmiyordu. Biz Türkiye'de ilk defa internet erişim ve altyapı lisansı alarak KazanBelNet adıyla bir şirket kurduk. Bakın bu çok kıymetli bir şey... Çünkü Türkiye'de bu lisansa sahip tek belediyeyiz. Tıpkı Türk Telekom gibi Süperonline, Turkcell  gibi pek çok firmanın verdiği internet hizmetini biz de veriyoruz."

5 MİLYON DOLARLIK KAZANIM

Başkan Oğuz gelinen noktada bugün KazanBelNet'in 5 bin abone sayısına ulaştığını belirterek, "KazanBelNet, ulusal ve uluslararası ölçekler arasında ticaret yapan üç yüz elli tane firmanın metro internet hizmetini vermektedir. Otuz tane kardeşimiz de KazanBelNet'imizde iş sahibi olmuştur. Sadece bu şirketin lisans değeri yani bugünkü seviyesi BTK'dan bu lisans talep edilse inanın bunun değeri beş milyon dolardır." diye konuştu. 

SIFIRDAN BETON SANTRALİ KURDU

"Yine Türkiye'de ve Ankara'da beton santrali olan ve piyasaya beton satabilen tek belediye biziz" diyen Başkan Serhat Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü; "Kurduğumuz bu tesiste on tane mikserimiz, iki tane volmamızla  günlük 1200 metre beton üretip satıyoruz. Satıyoruz da ne oluyor? Ticaret!.. Evet, ticaret işin bir boyutu; esas yine burada yirmi beş kardeşimize istihdam imkânı sağladık. İkincisi, bölge çok hızlı bir şekilde inşaat yoğunluğu olan bir bölge olduğu için o insanların hızlı ve ucuz betona ulaşmasını sağlıyoruz. Bugün o tesisi satsak tam 700 milyon Türk  lirası eder. Bakın biz bu iki tesisi bu işletmeyi beş kuruş borçlanmadan hamdolsun, kurduk; yarına bırakacağımız önemli bir miras..."

'HERKESE EL UZATTIK'
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz yine bir ilçe belediyesi olarak büyükşehir belediyeleriyle yarıştıkları hizmetlerde bulunduklarına dikkati çekerek şöyle konuştu; "Geldiğim sene 152, ikinci sene 300, şimdi yani 2022- 2023 eğitim-öğretim yılında 632 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bakın bu Türkiye'deki ilklerden sadece biri... İlçe belediyesi olarak halk ekmek çıkartıyoruz. Büyükşehir'in sattığı halk ekmeğin aynısını aynı fiyattan verip vatandaşlarımızın ekmeğe ulaşmasını sağlıyoruz. Bakınız, esnafına nakdî destek veren Ankara'daki ilk belediye biziz. Türkiye'de İstanbul gibi koca Büyükşehir'in Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dedi ki '550 dönümlük araziye tarımsal destek verdim'. Tweeti de duruyor hâlâ... Kahramankazan Belediyesi Türkiye'de bir ilke imza atarak 8 bin dönüm araziye yağlık ayçiçeği ektirmiştir. Hibesini vermiştir, hasadını yapmıştır, hamdolsun çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür. Bu da Türkiye'de bir ilktir."

Editör: TE Bilisim