Muhammed Şimşek / Özel Haber - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti öncesinde hükümeti hedef alan açıklamalarının ardından, “Ülkemizi çukurdan çıkaracak bilim insanlarımızla büyük koalisyonumuzu gençlere göstermek istedim. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal’i bekleyin.” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in yakın dönemde hükümet aleyhindeki kara propagandaya alet olarak ortaya attığı uyuşturucu ticaret ağı kurulduğu yönündeki akıllara zarar iddiaları hatırlattı. Kılıçdaroğlu’nun mafyayla aynı ağzı kullanması da kafalarda ‘düğmeye aynı yerden mi basıldı’ sorularına yol açtı.

'KASIM AYINI BEKLEYİN'

Bu kez Britanya’nın başkenti Londra’ya ziyareti öncesi Hacer Foggo ile kamera karşına geçen Kılıçdaroğlu “Bay Kemal’in Türkiye için çok büyük planları var, kasım sonunu bekleyin” çıkışını yeniledi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda uyuşturucu ticaretinin arttığını ileri sürerek hükümeti hedef aldı. Muhalefet lideri bu kadarla da kalmayarak her ne kadar konuşmasını ‘temiz yatırım, güçlü üretim’ için görüşmeler yapacağı yönündeki mesajlarla süslese de yanı başında boy gösteren Hacer Foggo’nun sicili, farklı bir fotoğraf ortaya çıkardı. Hacer Foggo CHP’liler tarafından çok tanınmasa da ilk kez Kılıçdaroğlu’nun Et ve Süt Kurumu önündeki açıklamasında kendini gösterdi.

ABD TARAFINDAN FONLANIYOR

Kim olduğu sorularına Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olduğu cevabı verilirken Foggo’nun ABD ile iyi ilişkileri olduğu biliniyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun yeni gözdesi olarak lanse edilen Foggo’nun ‘Amerika kontenjanından’ olduğu ifade ediliyor. Aynı zamanda 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, CHP İstanbul 2. Bölge 18’inci sıra milletvekili adayı olan Foggo’nun, başında bulunduğu Açık Alan Derneği’nin, Amerikan Turkish Philanthropy Funds (TPF) Vakfı tarafından fonlandığını Aydınlık deşifre etmişti. Bu durum Foggo’nun üyesi olduğu Açık Alan Derneği’nin resmi internet sitesinde de açıkça vurgulanıyor.

Firari FETÖ’cü Said Sefa’dan açık destek
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, ülkesine sevdalı hiç kimsenin yapamayacağı bir üslupla güvenlik güçlerini hedef alarak uyuşturucu ticareti yapmakla suçlamasına bir destek de FETÖ’den geldi. ‘Fuat Avni’ isimli hesabın kurucusu olan firari Said Sefa, “Süleyman Soylu’dan, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’e kadar üst düzey siyasetçi ve bürokratların uyuşturucu işini sevk ve idare ettiğini; sınırlardan geçerken buna göz yumduklarını yıllarca ve defaatle anlattım. Muhalefet nihayet işin ciddiyetini kavramış.” şeklindeki skandal paylaşımıyla hükümete karşı yeni kumpasa arka çıktı.

İŞİN UCU SOROSA ÇIKIYOR

TPF ise kendi kıstaslarına uygun kuruluşlarla ortaklık kurarak hibe ve fon sağladığını saklamazken, bu kıstasların kapsadığı alanlar arasında ‘cinsiyet eşitliği’ gibi LGBT sapkınlığını meşrulaştırma girişimlerine kadar uzanan başlık da yer alıyor. Daha önemlisi Açık Alan Derneği’nin sitesinde paydaş olarak gösterilen kurumlar arasından Amerikan istihbaratının yan örgütlerinden Ulusal Demokrasi Enstitüsü (NDI) de var. NDI, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve ABD Dışişleri Bakanlığı’yla ortak çalışmalar yürüten ve yöneticileri arasında eski ABD dışişleri bakanları ve yöneticileri de yer alıyor. Enstitü’ye Sorosçu Açık Toplum Vakfı’nın da destek verdiği belirtiliyor. 

***
‘Kuyruklarına bastık bir yerde’

NARKOTİK Daire Başkanı İbrahim Seydioğulları, Diyarbakır'da başlatılan ve sonuncusu dün Osmaniye'de gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonları'nda 1730 kişinin gözaltına alındığını 870 kişinin tutuklandığını kaydetti. Türkiye'nin hiç bir yerinde uyuşturucu üretilmediğini belirten Seydioğulları, uyuşturucu ile ilgili dezenformasyonların tamamının FETÖ kaynaklı olduğunu söyledi. Seydioğulları "Sebebi de kuyruklarına bastık bir yerde." dedi.

Editör: TE Bilisim