Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Karadeniz doğal gazı ve Gabar Dağı petrolüne değinen Bakan Dönmez, bulunan petrol rezervinin son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden biri olabileceğini belirtti. Sondajları halihazırda devam ettiğini söyleyen Bakan Dönmez, 4 kuyuda üretimin sürdüğünü ifade etti.

Gabar Dağı'nın başka bir bölümünde de arama faaliyetlerinin yapıldığını belirten Dönmez, henüz netleştirmeden bulunan rezerv miktarını açıklamak istemediklerini söyleyerek bulunan rezerv miktarının son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden biri olabileceğini ifade etti. Bakan Dönmez şu ifadelerde bulundu:

"Sondajlarımızı yaptık. Gabar Dağı ve civarında 4 kuyuda üretim var. Gabar dağının bir başka bölgesi daha var. Netleştirmeden rakamları açıklamak istemiyoruz. Son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden biri olabilir"

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM YOK

Son zamanlarda artan fahiş fiyatlara değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, vatandaşın cebini rahatlatmak istediklerini belirterek elektrik ve doğal gazda bir zam öngörülerinin olmadığını söyledi. Bakan Dönmez, "Şu anda bir zam öngörümüz yok. Hükümetimiz özellikle vatandaşımızın alım gücünü olumsuz etkileyebilecek bu tip maliyetleri zaten kaynağında destekliyor" dedi.

Editör: TE Bilisim