Sosyal medyada "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından 13 ilde 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Çok sayıda haber sayfasının sahibi ve editörü gözaltına alındı.

Sosyal medya platformu eski adıyla Twitter olarak bilinen X'te provokatif paylaşım yapan 3 hesabın editörü gözaltına alındı.  Ajans Muhbir'in editörü Süha Çardaklı, Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Haber Report'un sahibi gözaltına alındı. 

Süha Çardaklı'nın avukatı Emin Abbas Gürbüz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Müvekkilim Süha Cardakli evinde arama yapılarak gözaltına alındı. Telefonuna el koyuldu ulaşamıyoruz şu anlık." ifadelerini kullanırken, Aykırı Haber de sosyal medya hesabından "Sabah saatlerinde gözaltına alınan Genel yayın yönetmenimiz @batuhancolak33 sağlık kontrollerinin ardından Vatan Emniyete götürülüyor. Gözaltına alınma sebebi ile ilgili avukatları henüz bir açıklama yapmadı" diye paylaşımda bulundu. 

Sahibinin gözaltına alındığı belirtilen Haber Report'ta yapılan son paylaşımın 11 saat önce olması ise dikkatlerden kaçmadı. 

Editörlerin “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alındığı kaydedildi. 

Editör: Haber Merkezi