TUS tercihleri için son gün belli oldu! 2019 TUS tercihleri süresi ne zaman bitiyor? Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) için 2. dönem başvuruları başladı. Müracaat edecek adaylar, ‘TUS tercihleri için son gün ne zaman?’, ‘2019 TUS tercihleri ne zaman bitiyor?’ sorularının yanıtını arıyor!.. İşte 2019-TUS 2. dönem tercihleri için merak edilen detaylar…

TUS tercihleri son gün belli oldu! 2019 TUS tercihleri ne zaman bitiyor?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2019-TUS 2. dönem tercih işlemleri süresi başladı. Tercihler için belirlenen son tarih ise, 31 Ekim 23.59. Tercihler, https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan duyuruya göre, TUS 2. dönem tercihleri için başvuru işlemleri, 23-31 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru işlemleri için son tarih ise, 31 Ekim saat 23.59 olarak belirlendi.

Başvuru yapacak adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak online olarak gerçekleştirebilecekler.

Yerleştirme işleminde, 2019-TUS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallar uygulanıyor. Adayların bu nedenle tercih öncesinde ilgili kılavuzu en ince detayına kadar okuyup incelemeleri gerekmektedir. Tercih süresinde yayınlanan tablolardan yararlanılması da kritik öneme sahiptir.

TUS tercihleri nasıl yapılır? 2019 TUS tercihleri ÖSYM tarafından başlatıldı

Editör: TE Bilisim