3. faz 1000 TL pandemi sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Koronavirüs (coronavirüs) tedbirlerinden olumsuz etkilenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında hane bazlı 1000 TL pandemi sosyal yardımı içeren 3. faz sosyal destek ödemeleri için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden alınmaya devam ediyor. Başvuru süreci devame derken destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar da 1000 TL sosyal yardımı nasıl alabilirim? 2020 3. faz 1000 TL pandemi sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? konuları hakkında detaylı araştırmalar yapıyor. 1000 TL pandemi sosyal yardımı için başvuru şartları ve bilgileri haberimizde.

1000 TL SOSYAL YARDIMI NASIL ALABİLİRİM 2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 kapsamında 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında ödeme yapılan hane sayısı 111 bine ulaştı.

19 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca Faz 2 kapsamında 2 milyon 300 bin haneye daha 1000’er lira nakdi yardımın ödemeleri gerçekleştirildi.

İlk iki fazda devlet tarafından yapılan nakdi yardımlardan 4,4 milyon hane yararlanmış oldu.

3. Faz kapsamında yapılması planlanan 1000 TL pandemi soyal yardımı başvuru süreci ise 20 Nisan tarihinden bu yana devam ediyor. Hafta sonu da alınmaya devam edecek olan başvurular hakkında detaylar belli oldu.

3. FAZ 1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Koronavirüsle mücadele sürecinde yürütülen tedbirler nedeniyle mağdur olan ve zor durumda kalan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik düzenlenen Sosyal Destek Programı’nın 3. fazında 1000 TL nakdi yardım yapılacak.

3. faz ödemeleri, kişi bazlı değil, hane bazlı değerlendirilecek. Yani bir haneden birkaç başvuru yapılması durumunda bu, tek başvuru olarak değerlendirmeye alınacak.

Başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

3. Faz 1000 TL pandemi sosyal yardımı ödemelerinde kapsam genişletildi. Buna göre aşağıda yer alan kıstasların haricinde kalan vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir ve yapılan değerlendirme sonucunda 1000 TL sosyal yardımından faydalanabilir.

İşte sosyal yardımdan faydalanamayacak olanlar;

1-Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar

2-5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri

3-4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar

3. faz 1000 TL pandemi sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Vatandaşlık numarası dikkate alınarak gerçekleştirilen barvuru işlemlerinde, T.C. kimlik numarasının son hanesi ‘0’ olanlar pazartesi günü, ‘2’ olanlar salı günü, ‘4’ olanlar çarşamba günü, ‘6’ olanlar perşembe günü ve ‘8’ olanlar ise cuma günü başvurularını yapabilecekler.

Hafta sonunda ise başvurular, T.C. kimlik numarası son rakamı ile ilgili sınırlama olmaksızın gerçekleştirilebilecek.

1000 TL pandemi sosyal yardımı başvuru ekranı için bu bağlantıya tıklayın!

Editör: TE Bilisim