Yaz ayı transfer döneminde İtalya Ligi’nin (Serie A) köklü ekibi Juventus’un Sasuolo’dan 18 milyon euroya kadrosuna kattığı Merih Demiral’ın yıldızı parlamaya devam ediyor. A Milli Futbol Takımı’nın dün İzlanda ile oynadığı maçta oynadığı futbolla yine parmak ısırtan Merih, bir kez daha ayakta alkışlandı.

LAKABI ARTIK “SAVUNMA BAKANI”

Defansta Çağlar Söyüncü’yle yakaladığı uyum, fizik kapasitesinin üst seviyede olmasının yanı sıra hırslı yapısıyla sürekli kendini geliştiren Merih Demiral, 89.dakikada çizgiden çıkardığı topla “Savunma Bakanı” lakabını alırken, genç stoperin transfer piyasasındaki süksesi de artıyor. Şu sıralar adı sık sık İtalya’nın bir diğer dev kulubü Milan’la anılan, hatta Donnarrumma ile takasta kullanılmak istenen Merih Demiral’a İngiltere’den de talip çıktı. Arsenal’in oyuncu için Juve ile temasa geçtiği öğrenildi.

EMERY ÇAĞLAR’I DA İSTİYOR

Savunmada büyük problemler yaşayan ve Mustafi, Holding, Sokratis gibi oyunculardan randıman alamayan İngiliz kulübünün, Merih Demiral için ocak ayında Juventus’la resmi görüşmelere başlayacağı ifade edildi. Serie A devi tarafından 40 milyon euroluk bonservis bedeli biçilen Merih için bu parayı gözden çıkaran Arsenal, daha önce Çağlar Söyüncü için de zemin yoklamıştı. Unai Emery’nin tıpkı Türkiye Milli Takımı’nda olduğu gibi bu iki süper yeteneği yan yana oynatmayı planladığı belirtiliyor.

KALEMİZE DUVAR ÖRDÜLER

EURO 2020 Elemeleri’nde 9 maçta sadece 3 gol yiyen milli takım Merih – Çağlar ikilisiyle göz kamaştırırken, iki Türk futbolcunun aynı takımda görev alma ihtimalinin bir hayli yüksek olacağı konuşuluyor…

Editör: TE Bilisim