İlk olarak Pakistan Parlamentosu’ndaki oturuma katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Türkiye-Pakistan İş Forumu’nda konuştu. Erdoğan iki ülke arasındaki ticari ilişkileri değerlendirerek “Ortak hedefimiz doğrultusunda kararlı, net ve güçlü adımlar atmalıyız.” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

İş Forumu münasebetiyle kuracağınız irtibatlar yeni ortaklıkların kapısını da aralayacaktır. Toplam nüfusları 300 milyonu bulan Türkiye ile Pakistan’ın ticaretinin 804 milyon dolarda kalmasını açıkçası ülkelerimize yakıştıramıyorum. Sadece temennilerle bu hedeflere ulaşamayacağımız açıktır. İkili ticaretimizi önce süratle 1 milyar doların üzerine çıkarmalı ve sonrasında 5 milyar dolar hedefimize taşımalıyız. Ortak hedefimiz doğrultusunda kararlı, net ve güçlü adımlar atmalıyız.

Pakistan ile karşılıklı yatırımların daha da artmasını istiyoruz. Ülkemizin yatırım potansiyeline inanan herkese teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar Türkiye’ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır.

PAKİSTAN’A SAĞLIK HİZMETİ ÇAĞRISI

Pakistan halkının tedavi için batı ülkelerini tercih ettiğini öğrendim. Türkiye dünya sağlık turizminin ana destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Bilhassa en son teknolojiye sahip şehir hastaneleri projelerimizle sağlık hizmetlerinin standartlarını yeniden belirledik. Gerek hizmette, gerek fiyatlardaki uygunlukta Türkiye batıdan çok çok ileri. 10 adet Şehir Hastanesi’ni açtık. Geçen sene yurt dışından 500 bin kişiyi sağlık turizmi kapsamında Türkiye’de ağırladık.

“13 BELGEYE İMZA ATACAĞIZ”

Tüm hedeflerimize ulaşmamıza imkan verecek stratejik çerçeveyi inşallah bugün İmran kardeşimizle birlikte imzalayacağız, toplam 13 belgeye imza atacağız. Türkiye ve Pakistan’ın ticari ve ekonomik ilişkilerini hak ettiği seviyeye taşıyacağız.

Editör: TE Bilisim