Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Evrensel Gazetesi Yazarı Ragıp Zarakolu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 27 Mayıs 1960 Darbesi sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes’in fotoğraflarını yan yana koyarak paylaştığı “Makus kaderden kaçış yok” başlıklı yazısına tepki gösterdi.

Çelik, Yassıada rejiminin bir daha asla var olamayacağını ifade ederken, ‘cuntacı’ siyasilerin demokrasiye saldırarak, demokratik kazanımları imha etmeyi hedeflediklerini belirtti. Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yassıada rejiminin bir katliam rejimi olduğunu belirterek, “Bu şer şebekesine karşı safımız milletin, demokrasinin ve Cumhuriyet’in safıdır” diye yazdı.

KAZANIMLARI HEDEFLİYORLAR

Şer şebekesinin birkaç ay önce Meclis’in iradesine saldırdığını ve ardından da seçilmiş hükümete ‘rejim’ demeye başladığının altını çizen Ömer Çelik, şöyle devam etti: “Sonra antidemokratik müdahalelerden bahsetmeye başladılar. Son bir haftadır cuntacı siyasiler demokrasimize saldırıyor. Yassıada rejimine özlemlerini ifade ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı’na karşı ‘antidemokratik’ çağrılarda bulunanların döşemeye çalıştığı yol, tüm demokratik kazanımları imha etmeyi hedefliyor. Milletimizin iradesini açıkça tehdit etmeye başladılar. Demokrasimizi çalmaya çalışıyorlar.” Çelik, demokrasi ve Cumhuriyet’e saldıranlara karşı milletinin safında bulunmanın onur olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim