Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel alacaklarının zamanında ödenmediğini gerekçe gösterip kulübe ihtar gönderdi ve FIFA’ya şikayet etti.

YÖNETİM VE TERİM RAHATSIZ

Milliyet gazetesinin haberine göre, sezon başında Galatasaray ile 3 senelik sözleşme imzalayan 33 yaşındaki futbolcu, 4 günlük gecikme yüzünden FIFA’ya gitti. FIFA’da belirtilen 3 aylık gecikme durumundaki fesih prosedürü dışında, Babel’in Galatasaray ile yaptığı özel kontrat çerçevesinde böyle bir eylemde bulunduğu öğrenildi.

PARA ÖDENDİ KRİZ AŞILDI

Futbolcudan kesinlikle böyle bir adımda bulunmasını beklemeyen sarı-kırmızılılarda bu durum hem yönetim hem de teknik direktör Fatih Terim’de rahatsızlığa yol açtı. Ancak sorun geçtiğimiz hafta yapılan ödeme ile aşıldı. Kurallara göre Kulüp 15 gün içinde Babel’e ödemeyi yapmamış olsaydı Hollandalı futbolcu tek taraflı fesih hakkına sahip olacaktı. Bu durumda Galatasaray neredeyse 9,5 milyon euroluk bir yükün altına girecek ve futbolcu serbest kalacaktı.

KONTRAT MALİYETİ 9,5 MİLYON EURO

33 yaşındaki Hollandalı Babel geçtiğimiz sezonun devre arası Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra İngiltere Premier lig takımı Fulham’a transfer olduktan sonra bu sezon başında 2 milyon euro imza parası ve yıllık 2,5 milyon euro maaş ile Galatasaray ile 3 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. Babel’in toplam maliyeti 9,5 milyon euro yani yaklaşık 62 milyon lirayı buluyor.

Editör: TE Bilisim