Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 DGS sınav sonuçları 7 Eylül’de açıklandı. DGS sınav puanlarını öğrenen adayların tercih süreci bekleyişi başladı. Yeni eğitim döneminin başlamasına kısa süre kala tercihlerle ilgili detaylar araştırılıyor. 2018 – 1019 DGS taban puanlarını da merak eden adaylar boş kontenjanlar listesini bri an önce öğrenmek istiyor. Peki, DGS taban puanları açıklandı mı? 2020 DGS boş kontenjanlar listesi belli oldu mu? Bilgiler haberde.

DGS taban puanları açıklandı mı? 2020 DGS boş kontenjanlar listesi belli mi?

2020 DGS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Bu ndenle 4 yıllık bölümlerin boş kontenjanlar listesi ve taban puanları da henüz belli değil. İlerleyen günlerde ÖSYM tarafından yayımlanacak olan DGS kılavuzu ile birlikte başarı sıralaması ve bölümlerin taban puanları da belli olacak. DGS kılavuzu yayınlandığında haberimiz güncellenecektir. 2020 DGS taban puanları ve boş kontenjanlar listesi son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz.

YÖK Atlas tercih robotuna erişmek için tıklayınız!

DGS puan hesaplama nasıl yapılır?

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilmektedir.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, tabloda yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

DGS PuanlarıSayısal Standart PuanSözel Standart PuanÖn Lisans Başarı Puanı (ÖBP)*

Sayısal DGS Puanı

(DGS – SAY) 3 0,6 0,6

Sözel DGS Puanı

(DGS – SÖZ) 0,6 3 0,6

Eşit Ağırlıklı DGS Puanı

(DGS – EA) 1,8 1,8 0,6

Editör: TE Bilisim