Yunanistan’ın mültecilere uyguladığı insanlık dışı müdahaleleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sen de sınır kapılarını aç, yükten kurtul” tavsiyesinde bulundu. Erdoğan, sivillere yönelik barbarca uygulamalara tepkiyle, “Vicdanları nasırlaşmış riyakâr dünya” derken, “Bırak gitsinler diğer Avrupa ülkelerine” ifadesini kullandı.

AVRUPA İLE “ZİRVE”

Türkiye olmasaydı Suriye’de hayatını kaybeden 1 milyon sivil sayısına İdlib’de bir bu kadar daha katılacağını anlatan Recep Tayyip Erdoğan, sınırlarımıza dayanan yeni bir “1,5 milyon” mülteci olduğundan bahsederek, göçmenlerin dönüşlerini sağlamak istediklerini kaydetti. AB ile bugün toplanacaklarını anlatan Erdoğan, “Umarım iyi netice alırız” dedi.

“GÖZYAŞI” DÖKTÜ

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ vesilesiyle düzenlenen “Türkiye’nin Kahraman Kadınları” programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit ailelerinden gelen mesajlar ile duygusal anlar yaşadı. Acılı annelerin sunumunu dinleyen Erdoğan, “Cennette Rabbim şehadetini kabul etsin, artık ne evim ne barkım var” sözleri ile gözyaşlarına hâkim olamadı.

YUNANİSTAN’A ÇAĞRI

Yunanistan’ın mültecilere uyguladığı insanlık dışı müdahaleleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sen de sınır kapılarını aç, yükten kurtul” uyarısında bulundu. Erdoğan, sivillere yönelik barbarca uygulamalara da tepkiyle, “Bırak, bırak da gitsinler diğer Avrupa ülkelerine” ifadesini kullandı.

İstanbul’da ‘Kadınlar Günü’ programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınırdaki mülteciler üzerinden tepki gösterdiği Yunanistan’a “Sen de kapılarını aç kardeşim, yükten kurtul. Gitsinler diğer Avrupa ülkelerine” diye seslendi. Göçmen krizi hakkında Erdoğan, “Ey Yunanistan, bu insanlar sende kalmayacak, senden gelip geçecek, Avrupa’nın bir başka ülkesinde kalacak. Neden rahatsız oluyorsun? Ey Yunanistan sana sesleniyorum; sen de kapılarını aç, yükten kurtul. Gitsinler diğer Avrupa ülkelerine” şeklinde konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin kapısına dayanan yeni bir ‘1,5 milyon’ civarında mülteci olduğundan bahsederek, “Geçici de olsa bir ateşkes imzaladık. Temennim odur ki; bu, burada kalır” dedi. Erdoğan, Türkiye olarak Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini sağlamak istediklerini kaydetti.

BRÜKSEL ZİRVESİ

Belçika’da Avrupa Birliği Yönetimi ile bugün toplantı yapacaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Umarım Belçika’dan, Brüksel’den daha iyi neticeler alarak döneriz” dedi. Avrupa Birliği’nin göçmenler ile ilgili verdiği sözleri yerine getirmediğine dikkat çeken Erdoğan, “Avrupa Birliği taahhütlerini yerine getirmedi. Mülteciler için 40 milyar dolar destek sağladık. Avrupa’nın yardımı ise 3 milyar euro. 40 milyar dolar nere, 3 milyar euro nere” açıklamasında bulundu. Halkını katleden rejim unsurlarını durdurma konusunda önemli başarılar elde ettiklerini anımsatan Erdoğan, “Türkiye’nin müdahalesi olmasaydı Suriye’de hayatını kaybeden 1 milyon sivil sayısına İdlib’de de bu kadar kişi katılacaktı. Türkiye’nin Suriye topraklarını işgal etme amacı hiç olmamıştır” şeklinde konuştu.

Vicdanları nasırlaşmış ‘riyakar dünya’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye’nin Kahraman Kadınları’ programına katılırken; “Şehit yakınlarına istihdamdan eğitim ve öğretime kadar tüm meselelerini çözmeye çalışıyoruz” dedi. Erdoğan, ülkenin geleceği için şehitler verdiğimizi hatırlatarak, “Üzerinde olduğumuz vatanı vatan yapan şehitlerimizin kanlarıdır. Şehitler tepesini bekleyen kahramanlarımız var oldukça istikbalimizi karartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı. “Vicdanları nasır tutmuş bir dünyanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlaması kelimenin tam anlamıyla riyakarlıktır” diyen Erdoğan, kadınıyla erkeğiyle bir bütün olarak “Büyük ve güçlü Türkiye” hedefine ulaşmak için çalıştıklarını dile getirdi.

“KADIN ŞİDDETİ HELAK VAKTİDİR”

Hükümet olarak kadına bakışlarının net olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanlığın yarısı erkek yarısı kadındır. Hangisini çıkarırsanız çıkarın geriye insanlık kalmaz” diye konuştu. Erdoğan, erkek olarak kendimiz için ne istiyor ne bekliyorsak kadınlar için de aynı duygular içerisinde olmamız gerektiğini anlatan, “Nerede kadınlara ayrımcılık, aşağılama varsa orada ‘helak vakti’ yakındır. Kadını ‘meta’ gören toplumların geleceği aydınlık olamaz” şeklinde konuştu. Cahiliye dönemindeki kız çocuklarını diri diri toprağa gömen zihniyeti yeniden yaşamak istemediklerini dile getiren Erdoğan, “Bugün hâlâ bazı toplumlarda benzeri cahilce uygulamalar var” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim