Dünyayı adeta kasıp kavuran koronavirüs (coronavirus) salgınına karşı aşı çalışmaları hızla sürerken, iki Fransız doktor Jean Paul Mira ve Camille Locht, katıldıkları bir televizyon kanalında akıllara durgunluk veren skandal açıklamalar yaptı.

AFRİKA’DA KORONA İLACI DENEYELİM” TEKLİFİ

LCI televizyonunda canlı yayınlanan programa katılan doktorlardan Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nden Mira, , tüberküloza karşı verilen BCG aşılarının koronavirüs tedavisinde kullanılması konusunda yapılan araştırmalara ilişkin konuştu. Mira, “Provoke etmek adına soruyorum, acaba bu çalışma maske olmayan, tedavi olmayan, yoğun bakım ünitesi bulunmayan Afrika’da denenebilir mi? Daha önce de mesela AIDS hastalığı tedavi çalışmaları için hayat kadınları üzerinde denemeler yapılmıştı.” ifadelerini kullandı.

“BU ÇALIŞMAYI AFRİKA’DA DÜŞÜNÜYORUZ”

Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü (Inserm) Direktörü Locht ise “Evet, siz haklısınız, aynı zamanda biz de bu çalışmayı Afrika’da yapmayı düşünüyoruz. Bu ve bunun gibi çalışmaları ciddi bir şekilde Afrika’da yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

DOKTORLARA TEPKİ

Fransız doktorların bu açıklamaları, dünya genelnde sosyal medyada büyük yankı buldu. Bu sözler sömürgeci Fransa’daki karanlık zihniyeti bir kez daha gözler önüne serirken bütün medeniyet soslarına rağmen Avrupa’da geçmişten günümüze hiçbir şeyin değişmediğini ortaya koydu.

Editör: TE Bilisim