Teknolojinin son halkalarını sonuna kadar kullanan, yenilikçi ürünleriyle dikkat çekmeyi başaran ve son dönemlerde yıldızı iyiden iyiye parlayan Xiaomi, yarın düzenleyeceği bir etkinlikle yeni ürünlerini tanıtacak.

Xiaomi’nin yarın düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağı ürünler arasında Mi 9 Pro 5G, Mi TV Pro 8K ve Mi Mix Alpha isimli yeni akıllı telefonunun da yer alması bekleniyor.

Tanıtım kapsamında yaptığı açıklamalarla telefon cihazı ve teknoloji tutkunlarının en çok merak ettikleri ürün hiç şüphesi Mi Mix Alpha. Bunun nedeni ise, telefonla ilgili çıkan dedikodular.

Bugüne dek Mi Mix Alpha’nın 100 megapiksel kameraya sahip olacağı dillendiriliyordu. Xiaomi’nin Çin’in sosyal medyası Weibo üzerinden yaptığı bir paylaşım, Mi Mix Alpha’nın kamerasının 100 megapiksel olacağını doğruladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Xiaomi, bugüne dek piyasaya sürülen akıllı telefon kameralarının en fazla 64 megapiksel çözünürlük sunabildiğini ancak Mi Mix Alpha’nın 100 megapiksel kamera sensörüne sahip olacağını ifade etti.

Mi Mix Alpha, “Samsung ISOCELL Bright HMX” olarak isimlendirilen ve 108 megapiksel çözünürlük sunan kamera sensörünü kullanıyor. Geçtiğimiz dönemlerde de Samsung’un 64 megapiksel çözünürlüğündeki kamera sensörünü kullanan Xiaomi, böylelikle bir kez daha Samsung’la iş birliği yapmış oldu.

Xiaomi’nin açıklamalarına göre görüntü boyutu 12032 x 9024 piksel olan bu fotoğrafın dosya boyutuysa yaklaşık olarak 40 megabayt. Xiaomi, görüntü 8 kez yaklaştırıldığında bile tüm detayların korunduğunu ve görüntünün net kaldığını ifade ediyor.

Xiaomi, çok kısa bir süre sonra Mi Mix Alpha’yı tanıtacak ve hep birlikte, bu telefonun tüm özelliklerini öğrenmiş olacağız.

Editör: TE Bilisim