AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, son dönemde sosyal medyada artan asılsız, hakaret ve saldırganlık içeren paylaşımlara yönelik planlanan düzenleme hakkında açıklama yaptı.

Albayrak ailesine hakaret eden alçaklardan biri daha tutuklandı

Gündem

Habere Git

Çelik, Türkiye’de yakın zaman içerisinde sosyal medya üzerinden kişilere dönük saldırıların söz konusu olduğunu hatırlatarak “Çirkin saldırılar bir kere daha gösterdi ki bu alan aslında bütün aileleri, çocukları, ebeveynleri tehdit eden bir alan. Dolayısıyla bütün bunlara karşı vatandaşımızı da koruyacak şekilde kapsamlı bir çerçeve oluşturulması gerekiyor. Bununla ilgili çalışma, Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, yakın zamanda Meclis’e gelecek. Meclis’e gelmesi ile birlikte buradaki siber egemenlik alanının Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendi vatandaşlarını korumak için yapacağı hukuki düzenleme ile de tanışmış olacağız.” dedi.

KORONAVİRÜS MÜCADELESİNDE DE SAHNEYE ÇIKMIŞLARDI

Çelik, Avrupa Birliği’nde bazı ülkelerin bu konuda çalışmalarını yaptığını, bazılarının da çalışmalarını sürdürdüğünü anımsattı.

Bakan Albayrak ve ailesini hedef alan alçak FETÖ firarisi çıktı

Gündem

Habere Git

Kovid-19 ile mücadele döneminde de sosyal medya üzerinden yanlış bilgilendirmeler yapıldığını ve bunların örgütlü yaklaşımlar olduğunu vurgulayan Çelik, “Fetullahçı Terör Örgütü yoğun bir biçimde sosyal medyada yer alarak bu manipülatif ve provokatif terör faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar. Başka terör örgütlerinin de buradaki saldırıları söz konusu olabiliyor. Dolayısıyla bunu düzenlememiz ve bu siber egemenlik kavramını gündemimizde yerli yerine oturtmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Sosyal medyanın tamamen kapatılacağı yönündeki ifadelere ilişkin de Çelik, “Yasal düzenleme buradaki özgürlük alanını garanti altına almak için yapılır.” değerlendirmesini yaptı.

İletişim Başkanı Altun’dan sosyal medya düzenlemesiyle ilgili açıklama: Adımlar atılıyor

Siyaset

Habere Git

“TAMAMEN OBJEKTİF DEĞİL”

“Burası gerekli bir alan ama masum bir alan değil.” ifadesini kullanan Çelik, şunları söyledi:

“Tamamen objektif kriterlere göre işliyor gibisinden bir durum yok. Son zamanlarda da görüyoruz, ideolojik sebeplerle davranabiliyor bu şirketler. Örneğin; Türkiye’de Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarını desteklediği için bazı hesapların kapatıldığını görüyorsunuz. Bu tamamen tarafgir, tamamen ideolojik, hatta Suriye’de iç politikada taraf olmuş bir yaklaşımın ürünü olarak önümüze geliyor.”

Vatandaşın böyle bir örgütlü saldırıyla karşı karşıya kalması halinde hakkını nerede arayacağını soran Çelik, şirketlerin Türkiye’de muhatabının bulunmadığını anımsattı.

Çelik, sosyal medyanın hayır için kurulmadığını, buradan menfaat ve para elde edildiğini ifade etti.

“ÖZGÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLÜ GRUPLAR KARŞISINDA TEK BIRAKAMAYIZ”

Çelik sözlerine şöyle devam etti:

“Kendi topraklarımızda, kendi siber egemenlik alanımızda gerçekleşen bu faaliyetten birileri gelir elde ediyorsa bunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına dönük olarak bir vergi sonucu olması gerekir.

Buradaki özgürlüğü korumak ile buradaki masum olmayan girişimlere karşı bir dijital kalkan oluşturmak arasındaki bu dengeyi bir hukuki düzenleme ile ortaya koymak gerekiyor. Özgürlüğü savunmasız, hiçbir şekilde bu örgütlü gruplar karşısında tek başına bırakamayız.”

Libya’daki toplu mezarlardan darbeci Hafter’in katlettiği 208 ceset çıkarıldı!

Dünya

Habere Git

LİBYA’DAKİ TOPLU MEZARLAR: FRANSA SUÇLUDUR!

Öte yandan Çelik, Libya’daki vahşetin gerçek yüzünü bir kez daha gösteren toplu mezarların ortaya çıkmasına yönelik “Fransa Libya’da suç işlemiştir ve işlediği suç da oradaki toplu mezarlarla ortaya çıktığı için şimdi kendisini bir insan hakları rolüne büründürüp Türkiye’yi suçlama gibisinden suçtan kurtulma telaşıyla söz üretiyor. Fransa suçludur, o toplu mezarların üstünü Cumhurbaşkanımıza karşı, Türkiye’ye karşı haddini aşan saldırılar yaparak örtemezler” dedi.

Danıştay’daki Ayasofya duruşması sona erdi | Karar 15 gün içerisinde açıklanacak!

Gündem

Habere Git

AYASOFYA TÜRKİYE’NİN EGEMENLİK ALANINI İLGİLENDİREN BİR KONU”

Ayasofya ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Çelik, bazı devletlerin Türkiye’nin egemenlik alanı ile ilgili bir mesele olan bu konuya ilişkin açıklamalar yaptığını gördüklerini, bunun diplomatik teamüllere aykırı olduğunu vurguladı.

Çelik, “Bir müzenin asli işlevi olan cami olarak tekrar işlevini kazanması ile ilgili bir toplumsal talep çerçevesindeki bu tartışmalara başka devletlerin diplomatik teamüllere aykırı olarak katılması ve burada taraf belirtmesi kesinlikle onları ilgilendiren bir konu değil. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ni, vatandaşlarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk sistemini ve egemenlik alanını ilgilendiren bir konu.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim