Evlatları ve yakınları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattıkları onurlu direniş 131 gündür aralıksız sürüyor. Ailelerin dik ve kararlı duruşu örgütte çözülmeyi hızlandırdı.

OĞLUNUN EMANETİNE KAVUŞTU

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ikna çalışması sonucu önceki gün Şırnak Habur sınır kapısında 5 örgüt üyesi teslim oldu. Teslim olanlardan birinin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde bekleyen Halime Kadran’ın torunu İbrahim Halil Kadran olduğu öğrenildi. Diyarbakır’dan 5 yıl önce dağa kaçırılan yetim ve öksüz torunu için HDP il binası önünde eyleme katılan babaanne Halime Kadran, güvenlik güçlerinin çalışmasıyla oğlunun emaneti olan İbrahim Halil Kadran’a kavuştu. Babaannenin, ikna çalışmaları sırasında sürekli iletişim halinde oldukları İbrahim Halil Kadran’ı polisle birlikte terör örgütü PKK’nın elinden kaçması için yönlendirdiği öğrenildi.

HEYECANDAN AYAKTA DURAMADI

Torununun teslim olduğu bilgisini alan Halime Kadran, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geldi. Heyecanla torununun yolunu gözleyen Halime Kadran, İbrahim’in kapıda görünmesi ile birlikte kendisine koşup sarıldı. Heyecana fazla dayanamayan Kadran, yere düşüp kısa süreli baygınlık geçirdi. Torununu bir an olsun bırakmayan Halime Kadran, daha sonra torunu ile birlikte kameraların karşısına geçti. Burada torunuyla konuşan Halime Kadran, “İbrahim, oğlum bu sen misin, bu eller senin elim mi? Ayakkabıların neden bu kadar kirli, şükürler olsun rabbime, şükürler olsun sana tekrar kavuştum” diyerek gözyaşlarına boğuldu

HDP’LİLERDEN SÖZLÜ TACİZ

131 gündür Diyarbakır HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden bazılarının evlatlarına kavuşması terör örgütüne arka çıkanları rahatsız etti. Son olarak bugün Halime Kadran’ın torununa kavuşması haberlerini hazmedemeyen HDP’liler, annelere hakaret içerikli sözler söylediler.

HDP’liler ile aileler arasında çıkan gerginliğe polis müdahale etti.Yaşanan gerginlik sırasında evlat nöbetinde yer alan Celil Begdaş fenalık geçirdi. Olayların büyümemesi için HDP’li saldırgan il binasına götürülürken annelerin bekleyişlerini sürdürdükleri çadır çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Milli unsurlar annelerin yanında

Gözü yaşlı annelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül’de başlattıkları evlat nöbeti 131 gündür aralıksız sürüyor. Bugüne kadar çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi destek amacıyla eylemdeki anneleri ziyaret etti. En son yılbaşında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan anneleri ziyaret etmişti. Ülkenin tüm milli ve yerli unsurları desteklerini üst perdeden açıklarken HDP ile dirsek temasında ki CHP’nin bu onurlu duruşa kayıtsız kalması tepkilere neden oluyor.

GÜZEL HABERLER MOTİVE EDİYOR

Diyarbakır’da anne Hacire Akar, dağa kaçırılan oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos’ta sorumlu olarak gördüğü HDP’nin aracı olduğunu iddia ederek partinin il binası önünde oturma eylemi başlattı. Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos’ta oğluna kavuştu. Hacire annenin oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan, yüreği evladına duyduğu özlemle yanan diğer annelere de örnek oldu.

Akar’ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer’in 3 Eylül’de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemine katılan ailelerin sayısı gün geçtikçe çoğaldı ve onlarca aile 131 gündür onurlu direnişe kesintisiz devam ediyor.

Direnişin etkisiyle şu ana kadar Hacire Anne ile birlikte 4 aile evladına ve yakınına kavuştu. Geçtiğimiz ay evlatlarına kavuşan Hatice Ceylan ve Hüsniye Kaya’dan sonra dün de Halime Kadran torununa kavuştu. Güzel haberlerin çoğalmasıyla birlikte ailelerde ki eylem motivasyonu giderek artıyor. Eylemin öncülüğünü çeken gözü yaşlı anneler, geçtiğimiz hafta evladı terör örgütünün elinde olan herkesi eyleme çağırmıştı.

Editör: TE Bilisim