HDP’nin gizli ittifak kurduğu ancak son dönemde arasının açıldığı İYİ Parti ve CHP’ye yönelik restinin ardından bu partiler arasındaki buzlar yeniden erimeye başladı!

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER RESTİ GÖRÜNCE

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP’ye karşı dillerini yumuşatırken bugün ilginç bir çıkış da İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’dan geldi. Akşener’e yakınlığıyla bilinen Subaşı, Medyascope TV’de HDP’ye ve tutuklu eski eş başkan Selahattin Demirtaş’a destek mesajları verdi.

SUBAŞI:” LEGAL DEĞİLDİR” DEMEYE HAKKMIZ YOK

Demirtaş’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) karar verdiğinde tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Subaşı “Hem AİHM hem AYM karar vermişse bu kararların bir nevi siyasi olduğu ortaya çıktığı gibi, AİHM de zaten hükmünde belirtmişti. HDP’yi legal bir parti haline getiren devlettir. Bizim ‘Bu legal değildir’ deme hakkımız yoktur.

“BİZLERDEN FARKI YOK”

Subaşı, HDP’ye desteğini şu ifadelerle sürdürdü: “Devlet belirli kademelerden, kurallardan geçirerek legalize eder. Seçime girerler, parlamento çatısı altına girdikten sonra bizlerden farkı kalmaz. Meclisi de idare eder, başkanları da vardır. Başkanvekili var, kırmızı plaka, devletin yardımını alıyor. Suçlu varsa içinde, devletin görevi bunu tecrit etmektir, HDP’nin yoluna devam etmesini sağlamaktır.

Editör: TE Bilisim