CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Şu sorunun cevabını istiyorum; Sen o FETÖ’cüleri temizlerken onların FETÖ’cü olduğunu biliyorsun, FETÖ’cü olmak suçtur, onu da biliyorsun. Kaçını mahkemeye verdin? Kaçı hakkında suç duyurusunda bulundun? Eğer suçluyu korursan, sen de onun kadar suçlusun. Aslında bunlar birbirlerini gayet iyi bilirler. Alttakileri temizlediler, yukarıdaki duruyor. Onlar talimat veriyor.” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına cevabı sert oldu. Ünal, “Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında bize çağrıda bulunmuş.Kendisine cevabımızdır; biz 17-25 Aralık’tan sonra bu sivil toplum örgütü görünümlü illegal yapının paralel devlet yapılanması olduğunu söyledik ve bunlara karşı her türlü mücadeleyi verdik veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“FETÖ’ye kalkan oldunuz”

“Biz ülkemizi bu teröristlerden temizlerken sen ve arkadaşların FETÖ’nün bankalarında hesap açıp finans kuruluşlarına canlı kalkan oluyordunuz” ifadelerini kullanan Ünal, “Biz bu işgalcilerle savaşırken sen ve arkadaşların “elinizde delil mi var” diyerek bu hain yapının medya kuruluşları önünde canlı kalkan görevi görüyordunuz.” dedi.

FETÖ’cülerin kontrolünde kaçtın

Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi FETÖ’cülerin nezaretinde havaalanından kontrollü bir şekilde kaçtığını belirten Ünal, “Belediye başkanının evinde oturma eylemi yaparak iktidar hayalleri kurdun. Nihayet sandıkta yenemediğini darbeciler başarıyordu!Ama umduğun gibi olmadı.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’a da inanmadınız”

AK Parti Sözcüsü Ünal, “Biz iç temizliğimizi 15 Temmuz’dan üç yıl önce tamamladık, sen ve arkadaşların 17/25 Aralık’tan sonra Fetö’nün kayığına bindiniz, “delil var mı delil “diye bağırıyordunuz. Zaten 15 Temmuz’a da inanmadınız. Sizin için ne Fetö ne Pyd bir terör örgütü değil deliliniz olmadığı için. Yani kısaca biz bu yapının bir suç örgütü olduğu ortaya çıktığı gün savaşmaya başladık, siz kol kola girdiniz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim