Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Kosova

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Rusya’nın desteğiyle Esed rejimin Türk Silahlı Kuvvetlerine alçak saldırısında 34 şehit edilmesinin ardından sosyal medya üzerinden saldırıları durdurma mesajını paylaştı.

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi, twitter’da paylaştığı bir mesajda Kosova’nın NATO müttefikleriyle uyumlu olduğunu söylerken saldırıları kınadı. Cumhurbaşkanı Thaçi’nin destek mesajından şu ifadelere yer verildi:

“Kosova, İdlib yakınlarındaki Türk askerlerine, Suriye rejimine ve Rusya’ya hava saldırılarını kınama konusunda NATO müttefikleriyle hizalanıyor. Suriye ve Rusya’yı saldırıları derhal durdurmaya ve bölgeye insani yardımalrın erişime izin vermeye çağırıyoruz.”

“TÜRKİYE HAKLI BİR MÜCADELE VERİYOR”

Diğer yandan ise Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te cuma namazında, İdlib’de şehit düşen Türk kahrmanları için dualar edildi.

Kuzey Makedonya’yı Müslümanlar, Eski Üsküp Çarşısı’ndaki tarihi Murat Paşa Camii’ne cuma namazına giderek safları doldurdu. Murat Paşa Camisi imamı Süleyman Baki, hutbede, şehitlik mertebesinin İslam’da en yüce mertebelerden biri olduğunu anımsatarak, “Bu günler, sıkıntılı günler. Ne zaman ki Müslümanların mübarek bir gecesi, bir kandili, bir günü, bir bayramı, bir ramazanı varsa birileri Müslümanlara bu günleri zehretmek için mücadele ediyor.” sözlerini kullandı. Baki, kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin İdlib’de haklı bir mücadele verdiğine dikkati çekti.

Editör: TE Bilisim