Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Onca sorununa rağmen ana akım medyasında sabah akşam Türkiye’yi konuşan, kendi ürettikleri histeri dalgası vasıtasıyla insanların aklıyla alay eden Yunan kamuoyu, çifte yaş tahtaya bastı. “Türkiye ekonomisi çöküyor, Erdoğan yardım arıyor. Türk Cumhurbaşkanı köşeye sıkıştı” gibi artık sıradan hale gelen haberlerini dün tekrardan piyasaya süren Yunan gazeteleri, Libya’da Birleşmiş Milletler tarafından tanınırlığı olan meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin, darbeci Hafter’e karşı kazandığı zaferi görmezden geldi.

Ülke içindeki kaos ve kargaşayı görmezden gelip Türkiye’yi karalayan Ethnos, hazırladığı bir haberde, “Erdoğan zor durumda” başlığını kullanarak Türkiye ekonomisinin çökmek üzere olduğu öne sürdü.

İLK SANSÜR LİBYA’YA

UMH güçlerinin, meşru hükümeti devirmek isteyen darbeci Hafter militanlarının kullandığı stratejik öneme sahip Vatiyye Üssü’nü ele geçirmesini ve kendi maliye bakanlarının yaptığı çarpıcı açıklamalara sansür getirdi. Türkiye’nin imzaladığı deniz sınırları yetki anlaşması nedeniyle meşru hükümet UMH’yi devirmek için Hafter’i destekleyen Yunanistan için önceki günkü gelişme şüphesiz şok etkisine sebep oldu. Twitter’da ırkçı Yunan hesapları, Hafter militanlarının üste bırakıp kaçtıkları helikopterler için “Neyse ki çok eski helikopterler. Karşı operasyonlarda kullanılamazlar” diyerek teselli bulmaya çalıştı.

MALİYE BAKANI’NDAN ACI REÇETE

İkinci sansürün hedefinde özel televizyon kanalı OPEN TV’ye konuk olan Maliye Bakanı Hristos Staikuras vardı. Koronavirüs sonrası ekonomide ne olacağına dair soruları yanıtlayan Staikuras tüm dünyada olduğu gibi Yunanistan’ın da bu süreçten derin bir şekilde etkileneceğini itiraf ederek, “Maalesef işsizlik artacak, ekonomi durgunluk içine girecek, borçlar artacak, vatandaşların ortalam gelir düzeyi büyük yara alacak” diye konuştu. Acı reçete hakkında bu kadar açıkça konuşan Yunan Bakan, “Bu tabloyu değiştirmek için ne planlıyorsunuz” sorusuna ise kayda değer bir cevap getiremedi, “Mevsimlik işçiler başta olmak üzere vergilere erteleme getireceğiz” yanıtını verdi.

22,5 MİLYAR EURO NEREDE?

Bununla birlikte, hükümetin işsizliği önlemek için kurduğu program büyük şirketlere ucuz işçi tedariği nedeniyle sert eleştirilere maruz kalıyor. Söz konusu programın soruna çözüm değil, kötü çalışma koşullarını desteklemekten başka bir işe yaramayacağı muhalefet partilerince dillendiriliyor.

Ayrıca hükümetin 24 milyar euro şeklinde açıkladığı destek paketinin şimdiye kadar sadece 1,5 milyar eurosu su yüzüne çıkabildi.

Editör: TE Bilisim