Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İyidil ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski tuğgeneral Lütfi İhsan Yanıkoğlu, beraat eden sanıklar eski korgeneral Abdullah Barutcu, eski tuğgeneral Mehmet Topçu ve Ersal Duman hakkındaki davaya yönelik duruşmalı temyiz incelemesini tamamladı.

Duruşmada karar, Daire Başkanı Eyüp Yeşil tarafından açıklandı.

EKSİK İNCELEME TAMAMLANACAK

Karara göre, Metin İyidil hakkındaki beraat kararı bozuldu. Daire, davada istinaf mahkemesinin duruşma açmadan karar vermesini ve İyidil’in eylemlerine ilişkin eksik inceleme yapılmasını bozma gerekçesi yaptı.

Kararda, Metin İyidil’in eylemlerinin mevcut dosya durumuna göre, “darbeye yardım” suçunu oluşturduğu ancak dosyadaki eksik incelemeler tamamlandıktan sonra Metin İyidil’in “asli fail” olup olmadığına karar verilmesi gerektiği belirtildi. Daire, Metin İyidil’in tutukluluk halinin devamını da kararlaştırdı.

MÜEBBETİ ONAYLANDI

Daire, eski tuğgeneral Lütfi İhsan Yanıkoğlu’na “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile diğer sanıklar Topçu ve Duman hakkındaki beraat kararlarını onadı.

Aynı davada yargılanan ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Hamza Koçyiğit hakkındaki karar da eksik inceleme nedeniyle bozuldu.

eylemlerinin “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçunu oluşturduğuna hükmedildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesince kararın yazımı tamamlandıktan sonra dava dosyası ilk derece mahkemesi Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek.

Editör: TE Bilisim