İçişleri bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile önce 30 Büyükşehir + Zonguldak’ta başlayan Koronavirüs önlemleri normalleşme süreciyle birlikte azalmaya başladı. Antalya, Muğla, Mersin, Erzurum gibi şehirlerde sokağa çıkma yasağı kalkmasıyla birlikte yavaş yavaş bazı şehirlerde de kısıtlama kalkacağı konuşulmaya başlandı. Hataylı vatandaşlar ise “Hatay’da sokağa çıkma yasağı var mı? Seyahat yasağı olacak mı?” sorularının cevabını merak ediyor. Peki Hatay’da sokağa çıkma yasağı var mı? Seyahat yasağı olacak mı? İşte konuyla alakalı detaylar…

Denizli’de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak

Gündem

Habere Git

Hatay’da sokağa çıkma yasağı var mı? Seyahat yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , normalleşme planının ilk etabını açıklarken şehirler arası seyahat yasağının da belirli illerde kaldırıldığını duyurdu. Erdoğan, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla’da seyahat kısıtlamasının ve sokağa çıkma uygulamasının sona erdiğini açıkladı.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede, Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van illeri ile Zonguldak olmak üzere toplam 24 il sınırında kara, hava ve deniz yolu ile yapılacak tüm giriş ve çıkışlar 15 günlük süreyle 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00’a kadar geçici olarak durduruldu.

Ayrıca,  Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla’ya hava, kara ve deniz yoluyla yapılacak giriş ve çıkış kısıtlaması kaldırıldı.

Editör: TE Bilisim