İstanbul’da inşa edilen Prof. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, sağlık turizminde çok ciddi bir sıçrama yaşıyor. Hastaneler, örnek alınacak modeldir. Şimdi hızla toparlanıp atılım içine gireceğiz” dedi.

12. HASTANE OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona salgınına rağmen 45 günde bitirilen Yeşilköy Hastanesi’nin açılışını yaptı. Başakşehir Hastanesi ile 12’nci sağlık kompleksi olan Prof. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, Türkiye’nin gücünü ortaya koydu.

“GIPTA” EDİLİYOR

Dünyanın gelişmiş ekonomileri salgınla bir bir dökülürken, uluslararası kurum ve kuruluşlar da etkisiz kaldı. Ancak Türkiye, 83 ülkeye tıbbî destek hem vatandaşına ücretsiz hizmet vererek, 21. yüzyılın sağlık ülkesi olarak, Batı’yı “hayran” bıraktı.

“SIÇRAMA İÇİNDEYİZ”

Yeşilköy Hastanesi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önce hızlı bir toparlanma, ardından atılım işine gireceğiz. Bugünden itibaren bu adımı atıyoruz” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin sağlık turizminde bir sıçrama içinde olduğunu belirtti.

Yeşilköy Prof. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi hizmete açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önce hızlı bir toparlanma, ardından atılım işine gireceğiz. Bugünden itibaren bu adımı atıyoruz” dedi.

Türkiye’nin sağlık turizminde bir sıçrama içinde olduğunu belirten Erdoğan, salgın hastanesinin İstanbul’a, Türkiye’ye ve millete hayırlı olmasını diledi. Sağlık Bakanlığı’nı ‘güzel hizmet’ dediği eseri ülkeye kazandırdığı için tebrik eden Erdoğan, “Prof. Murat Dilmener başta olmak üzere, korona yüzünden kaybettiğimiz vatandaşlarımızı saygıyla yad ediyorum” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin sağlık sistemine gıpta ile bakıldığını anlatan Erdoğan, “2 ay olmadan hizmete aldığımız hastaneler örnek alınacak modeldir” diye konuştu.

Eser siyaseti

‘Nüfusumuzun tamamını kapsayan sağlık sigortamıza gıptayla bakıldığını biliyoruz’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz 18 yılda mevcutlarının çoğunu yenilediğimiz bir sağlık altyapısına sahibiz. 1,1 milyon düzeyindeki sağlık ordumuzla milletimizin hizmetindeyiz. Şehir hastaneleri küresel düzeyde bir model haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Yeşilköy’de inşa edilen salgın hastanesi için Erdoğan, “Havalimanımız yaya mesafesinde. Yurtdışından herhangi bir hasta gelip, kısa süre içinde tedavi altına alınacak. Sağlık turizminde büyük bir sıçrama yapacağız. Şimdi hızla toparlanıp atılım içine gireceğiz” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin ihtiyacının ‘eser siyaseti’ olduğunu vurgulayıp CHP’nin yalanlar ve iftiralar ile dolu politikalarını eleştirdi.

Editör: TE Bilisim