Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden olan ve çok sayıda ilde açılışları yapılan Millet Bahçelerine 10 tanesi daha eklendi.

Açılışta “Şehircilik geleneğimizin sembolü olacak millet bahçelerinden 13’ünü 2 yıl önce hizmete açmıştık. Bugünle birlikte toplamda 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, sokağa çıkma kısıtlamasını neden iptal ettiğini açıkladı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İPTAL

Vatandaşlardan gelen bir takım değerlendirmeler üzerine sokağa çıkma kısıtlama kararını tekrar gözden geçirdiklerini ifade eden Erdoğan “15 ilimizde uygulanacağı ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasını iptal etme kararı aldık. Ancak vatandaşımız maske, mesafe ve temizlik kuralarına uymalı. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz “ ifadelerini kullandı.

Askerimiz destan yazıyor

Türkiye’nin uluslararası arenada üstlendiği misyona dikkati çeken Erdoğan “Askerimiz Libya’da, Kuzey Irak’ta, İdlib’de, Barış Pınarı Harekatı’nda terörle mücadelede destan yazıyor. Kendi imkanlarımızla terörle mücadelemizi sürdürüyoruz, yatırımlarımızı yapıyoruz. Askerimiz son birkaç gün içerisinde Libya’da Libyalı kardeşleriyle verdikleri mücadelede hedeflenen planlara doğru yürüyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ayrıca “Salgın döneminde herkes kendi içine kapanırken maske savaşları yaşanırken biz hem kendi vatandaşımıza sahip çıktık hem de 102 ülkeye el attık. Rakamlar itibarıyla büyük devlet olmak yetmiyor. Maddi imkanlar yanında merhamet, şefkat insan sevgisi de lazım. Biz salgın döneminde büyük devlet olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.” mesajını verdi.

81 MİLYON METREKARE MİLLET BAHÇESİ

“Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı “Türkiye’nin cumhuriyet dönemindeki şehircilik geçmişi oldukça istikrarsız bir şekilde ilerlemiştir. Son 18 yıldır ülkemiz yılda 500 bin – 1 milyon arasında yeni konut inşaa etmiştir. Şehirlerimiz gelişirken, park – çocuk oyun alanları gibi alanları da ihmal etmedik. Böylece 81 il ve ilçelerimizde örnek alanlar oluşturduk” dedi.

Editör: TE Bilisim