Yufkaya Sarılı Sebzeli Et tarifi en kolay yemek tarifleri listemizin ilk sıralarında yer alıyor. Lezzetli ve besin deposu bir seçenek. Bugün kolay yemek önerileri köşemizde hem göze hem damağa hitap edecek tercih edilebilir türden birkaç malzemeden kolayca hazırlanabilecek zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 1 Temmuz 2020 Çarşamba günü için kolay yemek önerisi; Yufkaya Sarılı Sebzeli Et Tarifi! Malzeme listesi ve Yufkaya Sarılı Sebzeli Et nasıl yapılır sorusunun yanıtı metnin devamında.

Bugün akşama ne pişirsem; Yufkaya Sarılı Sebzeli Et Tarifi malzemeleri

Yufkaya Sarılı Sebzeli Et Tarifi için gerekli malzemeler;

300 gr. kuşbaşı dana eti

2 adet orta boy havuç

1 adet orta boy patates

20 adet arpacık soğanı

1 tatlı kaşığı ev yapımı domates salçası

1 tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası

2 adet soyulmuş doğranmış domates

2 su bardağı su

1 su bardağı donuk bezelye

1 tatlı kaşığı kekik

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı zerdeçal

2 yaprak yufka

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Yufkaya Sarılı Sebzeli Et nasıl yapılır?

Yufkaya Sarılı Sebzeli Et yaparken öncelikle zeytinyağı ve etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp arpacık soğanla birlikte ete ekleyin.

Domates salçasını ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun ve domatesi, tuz ve karabiberi ekleyin. suyunu ilave edin ve kapağını kapatın. Etler suyu çekip iyice yumuşadığında bezelye ve kuru kekiği ilave edip karıştırın ve ateşten alın.

Yufkalardan birisini alın ve ortadan ikiye kesin. Bir parçayı alıp yağlayın, ortasına harcı yerleştirip kapatın ve tüm parçaları 4 tane olacak şekilde hazırlayıp, üzerlerini yağlayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar gzüelce pişirin.

Afiyet olsun!..

[su_note]En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.[/su_note]

Editör: TE Bilisim