Eğlence mekânlarının bir süre daha kapalı olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğlence yerleri, nargile içilen mekânlar bir süre daha kapalı kalacak” dedi.

Hata yapma lüksleri olmadığına dikkat çeken Erdoğan, “Eğlence mekânları ve nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek. 400 bin insanın hayatına mâl olan virüse karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelede hata yapma lüksümüz yoktur” diye konuştu.

Erdoğan, sigara endüstrisine de “Para kazanma hırsının insanî değerlerin, hatta insanların hayatının önüne geçtiği, tuhaf zamanlar yaşıyoruz. Tütün endüstrisi on yıllardır kasalarını doldururken; milyonlarca genci özgürlüğünden etmiş, bağımlı bir hayata hapsetmiştir” ifadelerini kullandı.

YENİ VERGİ YOLDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin feda edilmemesi için sigara, alkol ve uyuşturucu karşısında amansız bir mücadele verileceğinin altını çizdi. Erdoğan, tütüne karşı mücadelenin önemine dikkat çekerek bugüne kadar yapılanlardan bahsedip, “Alkol düzenlemesinden uyuşturucuyla mücadeleye kadar attığımız her adım engellenmeye çalışıldı. Türkiye, 70’li yıllarda ‘İnşallah bol bol içki ve sigara içilir’ temennisiyle meyhane açan bakanları dahi görmüştür” şeklinde konuştu. Erdoğan, “Sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Vergiler içerisinde en çok vergi yükünü, sigaraya yüklüyoruz. İstiyoruz ki; fiyatları artıralım, kullanımı düşürelim” dedi.

Üç gün içinde üç kritik toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun bir aranın ardından “mesafeli” şekilde Millî Güvenlik Kurulu’nu, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nu ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni toplayacak. Tüm Türkiye’de hafta başıyla başlayan ‘normalleşme’ ile gözler, Cumhurbaşkanı’nın mesailerine çevrildi. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü Mart ayından bu yana; tüm programlarını yakın kurmaylarıyla İstanbul’daki Hûber Köşkü’nde sürdüren Erdoğan’ın bugünden itibaren Ankara’ya dönmesi planlanıyor. Yaklaşık 2.5 aydır başta Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve AK Parti MYK’sı olmak üzere birçok temasını video konferans ile gerçekleştiren Erdoğan’ı Ankara’da yoğun mesai bekliyor.

İlk olarak bugün Beştepe’de kritik Millî Güvenlik Kurulu’nu toplaması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘maskeli, sosyal mesafeli’ toplantıdaki gündemi Libya, Suriye’de yaşanan gelişmeler olacak. Son olarak Ocak ayında yapılan MGK, normalde iki ayda bir toplanıyor; ancak “korona” nedeniyle 4 aydır yapılamıyordu. Erdoğan yarın partisinin MYK Toplantısı’na ‘başkanlık’ edecek. Teşkilatla korona sürecinde uzaktan buluşan Erdoğan’a uzun bir aranın ardından yüz yüze bir araya gelecek. MYK’da baroların ve meslek örgütlerinin yapısını değiştiren düzenlemeyle ilgili ayrıntılar aktarılacak. 4 Haziran’daki Kabine Toplantısı’nın gündeminde ise 65 yaş ve üstü ile 18 yaş ile altına getirilecek esnetme önerileri ele alınacak.

Editör: TE Bilisim