Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan’ın açıkladığı koronavirüs salgını kapsamına yönelik normalleşme takviminde ilk adımlar bugün atılıyor. Salgın tedbirleri dahilinde kapatılan berber, kuaför, güzellik salonu ve AVM’ler bugün itibariyle ziyarete açılıyor.

Berber ve kuaförler için “yeni düzen” genelgesi

Gündem

Habere Git

Kuaförlerde cilt bakımı ve makyaj uygulamasına son verilirken, erkek berberlerde ise tıraş bir süre için sadece makine ile yapılacak. Genelgeye göre ise 09.00 ila 21.00 arasında açık olacak. Faaliyetlere başlayacak işletmelerin maske, dezenfektan, sosyal mesafe gibi tedbirlere sıkı şekilde uyulması şartı getirilirken aksi şekilde davrananlara ise cezai yaptırım uygulanacak.

RANDEVUSUZ İŞLEM YAPILMAYACAK

Fiziki mesafenin korunmasının, maske kullanımına devam edilmesinin ve temizlik kurallarına sıkı bir şekilde riayet edilmesinin zorunlu olacağı olacağı normalleşme döneminde açılacak olan kuaför, berber ve güzellik salonları randevu sistemi ile çalışacak ve koltuk sayısı yarıya düşürülecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan koronavirüse karşı AVM’lerde alınacak tedbirler

Gündem

Habere Git

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN BELİRLEDİĞİ ŞARTLARA UYULACAK

Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri de 11 bugünden itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla açılacak.

AVM’LERDE MASKESİZ DOLAŞMAK YASAK 

Kararın açıklanmasının ardından AVM yönetimleri vatandaşlara tekrardan güvenilir bir şekilde hizmet vermek için çalışma düzenlerini koronavirüse göre yeniden şekillendirmeye başladı. Listenin başında tüm alanların sürekli dezenfekte edilmesi yer alırken, sosyal mesafe kuralları, girişler de ateş ölçümü ve maskesiz dolaşım gibi bir takım tedbirler çok sıkı şekilde takip edilecek.

Mağazaların 11 Mayıs 2020 – 1 Haziran 2020 tarihlerinde 11.00-19.00 saatleri arasında, 1 Haziran 2020 itibariyle yeniden 10.00-22.00 olarak faaliyet göstermesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim