Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yargıdaki “taktiksel beyin takımı”nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi başkanı ve eski Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım’ın, yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı.

Örgütte yönetici konumundaymış

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu’nda görülen duruşmada, eski Adalet Akademisi başkanı ve Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Yıldırım ile avukatı katıldı.

Duruşmada, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mutahhar Keleşoğlu tarafından açıklanan esas hakkındaki mütalaada, sanığın terör örgütünün yargı yapılanması üst konseyinde görev yaptığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğü, örgütün yargıdaki “taktiksel beyin takımı”nda yer aldığı belirtildi. Mütalaada sanığın, FETÖ silahlı terör örgütünün Yargıtay hücre yapılanmasında “yönetici” konumunda yer aldığı ve “örgüt yöneticisi olma” suçunu işlediği sonucuna varıldığı açıklandı.

Mütalaada sanık Hüseyin Yıldırım’ın, “silahlı terör örgütü yöneticisi olma” suçundan TCK’nin 314/1 ve terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 5/1 maddeleri uyarınca 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddiaları reddetmişti

Önceki duruşmalarda hakkındaki iddiaları kabul etmeyen sanık Yıldırım, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı iken dil eğitimi için gittiği ABD’de, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile Pensilvanya’da görüştüğü iddiasını da reddetmişti. Yıldırım, esas hakkındaki savunmasını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, aranın ardından sanığın tutukluluk halinin devamına, sanığa ve avukatına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilisim