Amerika’nın Türkiye’ye yönelik ekonomik darbe girişimini değenlendiren Makedonya’daki Kalkandelen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin İzeti “Müslümanlar olarak elinde mevcut olan her türlü mekanizmayla Türkiye devletine ve Başkan Erdogan’a destek olmamız insani gorevimizdir” dedi.

Durim Abazi

Amerika’nın başarısızlıkla sonuçlanan Gezi, 17/25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz darbe girişimi ve son olarak açıtığı ekonomik savaşı nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye dünyanın dört bir tarafından destek gelemeye devam ediyor.

Türkiye’nin son 16 yılda bir doğuş sürecini yaşadığını belirten İzeti, “Türkiye Cumhuriyeti yeniden doğuş süreci içerisinde bulunmaktadır. Bu sürecin başarılı olması için mutlaka fedakarlıklara ihtiyaç vardır. Türk milleti ve Türkiye’yi sevenlerin tamamı bu sürecin başarılı olması için birbirine kenetlenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE, MÜSLÜMANLAR’A SAHİP ÇIKAN TEK ÜLKE”

Dinimize ve zulüm altında yaşayanlar müslümanlara sahip çıkan tek ülke Türkiye’nin olduğunu vurgulayan Metin İzeti, “İslam dünyasının Türkiye dışında Müslümanlar’ı etrafinda toplayabilecek başka bir devlet yoktur ve bundan dolayı tüm saldırılar Türkiye devletine yapılmaktadr. Türkiye’nin büyümesi hikmet medeniyetinin zulüm uygarlığına karşı çıkması demektir ve normal ki zulüm uygarlığı buna musaade etmemeye her şekilde uğraşacaktır. Son ekonomik saldırılar bu süreci durdurmak isteyen zincirin bir halkasını oluşturmaktadır ve belkide sonrası da olacaktır. Ama bu önemli değil, önemli olan Türk milletinin birbirine kenetlenmesi, sermayeyi elinde bulunduranların devletle el ele verip zorlukların aşılmasında yardımcı olmaları gerekmektedir” sözlerini dile getirdi.

İzeti, “Bundan başka Türkiye’nin her açıdan desteğini gören Afrika, Asya, Latin Amerika, Balkan ülkeleri ve biz Arnavutlar da elinde mevcut olan her türlü mekanizmayla Türkiye devletine ve Başkan Erdoğan’a destek olmamız insani görevimizdir. Türkiye Devleti bu krizlerden daha da güçlü çıkacaktır ve o zaman yanında olmak için şimdi yanında olmamız gerekir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim