Bosna Hersek‘in kuzeyinde yer alan Bosanski Brod kentinde bulunan petrol rafinerisinde dün akşam meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Patlamadan sonra rafineride çıkan yangın sabaha karşı kontrol altına alınırken, bölgede yoğun sis yaşandığı gözlemlendi.

Doboj Polisinin yaptığı açıklamada, dün akşam yerel saatle 21.30 sularında gerçekleşen patlamada, 1 rafineri çalışanının öldüğü ve 9 çalışanın da yaralandığı bildirildi.

Bosanski Brod Belediye Başkanı İlija Jovicic ise yerel medyaya yaptığı açıklamalarda, ölen rafineri çalışanının cesedine ulaşıldığını belirtti.

Yaralıların kaldırıldığı Doboj’da bulunan hastaneden elde edilen bilgilerce, hiçbir yaralının hayati tehlikesi bulunmazken, 3 yaralının yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildiği, 6 yaralının da tedavilerinin sürdürüldüğü öğrenildi.

Patlamadan sonra rafineride çıkan yangın sabaha karşı kontrol altına alınabildi.

Basın mensuplarının rafineriye girişine ve çekim yapmasına izin verilmezken, patlamanın sebebine dair inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Bosna Hersek’in Hırvatistan sınırına yakın bir kesimde bulunan rafinerideki patlama, civardaki yerleşim birimlerinde güçlü bir biçimde hissedilmiş, halk arasında paniğe yol açmıştı.

Dün, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kuzeydoğusundaki Çernigov ilinin İçnya ilçesindeki büyük bir cephanelikte gece saat 03.40’da patlama meydana gelmişti.

6 numaralı cephanelikte meydana gelen patlamanın ardından bölgedeki hava sahası uçuşlara kapatılırken, kara ve demiryolu hatlarında da ulaşım durdurulmuştu.

Patlamanın hemen ardından bölgede yaşayan 10 bin insan güvenli bölgelere tahliye edilmişti.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman ve Ukrayna Genelkurmay Başkanı Pedchenko’nun patlamanın meydana geldiği bölgeye giderek incelemeler yaptıkları bildirilmişti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’nın başkent Kiev’deki patlamaya ilişkin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “6 no’lu cephanedeki ilk patlamanın gece yarısı 03.30’da meydana geldi. Patlamaların devam ediyor. Cephanedeki yangını kontrol altına almak için olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ekipleri gönderildi.” ifadelerine yer verilmişti.

Editör: TE Bilisim