Pazılı Soğuk Çorba tarifi hem yapımı kolay hem de lezzetli ve besin deposu bir seçenek olarak bugün kolay yemek tarifleri köşemizde yer alıyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde tercih edilebilecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlanabilecek zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 27 Haziran 2020 Cumartesi günü için kolay yemek önerisi; Pazılı Soğuk Çorba Tarifi! Malzeme listesi ve Pazılı Soğuk Çorba nasıl yapılır sorusunun yanıtı metnin devamında.

Bugün akşama ne pişirsem; Pazılı Soğuk Çorba Tarifi malzemeleri

1,5 saatte hazırlanabilecek Pazılı Soğuk Çorba Tarifi için gerekli malzemeler;

30 yaprak pazı (saplarıyla)

2 çay bardağı yarma buğday

1 su bardağı süzme yoğurt

2-3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kadar tuz

2 litre su

Servis için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Pazılı Soğuk Çorba nasıl yapılır?

Pazılı Soğuk Çorba Tarifi yapılışı için öncelikle yarma buğdayı 2 saat soğuk suda bekletin. Ardından yıkadığınız buğdayları bir tencereye alın. Üzerine 2 litre suyu ilave ederek orta ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yoğurt içerisine ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu ekleyerek güzelce çırpın. Pazıları bol suda yıkayıp sapları ile birlikte ince ince doğrayın. Haşlanmaya devam eden buğdayların içine atın ve 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Bu karışımın içine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek tekrar karıştırın. Çorbanızın üzerine yağ ve pul biber kızdırarak ılık ya da soğuk bir şekilde servis yapın.

Afiyet olsun!..

[su_note]En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.[/su_note]

Editör: TE Bilisim