ABD Başkanı Donald Trump, ülke olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin aldığı önlemleri Beyaz Saray’dan yapılan yayınla duyurdu. Trump yaptığı açıklamada sağlık uzmanlarıyla görüştükten sonra, aldıkları önlemler kapsamında 30 günlüğüne Avrupa’dan ABD’ye tüm seyahatleri askıya aldıklarını açıkladı.

NİYET BELLİ

Ancak Trump’un bu açıklamaları, ABD’nin en önde gelen gazetelerinden NY Times tarafından Türkiye’ye yönelik kirli bir algı operasyonuyla servis edildi. ABD’nin uçuş yasağı getirdiği ülkeler arasında Türkiye’nin olmamasına hatta hiçbir ülkenin Türkiye’ye uçuş yasağı bulunmamasına rağmen New York Times gazetesi internet sitesi bu haberi Türkiye’den fotoğraflarla servis etti. Gazete bu hareketiyle geçmişte de benzerlerine imza attığı gibi “Türkiye’ye nasıl zarar veririm” şeklindeki yayın politikasından vazgeçmediğini gösterdi.

BAKAN VARANK’TAN TEPKİ GELDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Çin’de ortaya çıkıp Avrupa‘dan dünyaya yayılan bir virüs. Virüsten korunmak için Avrupa’dan uçuşu yasaklayan bir ABD. Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim