Mersin’in Erdemli ilçesinde çekilen ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından sosyal medyada yayınlanan görüntüler büyük yankı uyandırmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamaoğlu’nu mağdur gösteren videonun kurgu olduğu ortaya çıktı.

CHP’NİN DESTEKLEDİĞİ TORAMAN ÇEKMİŞ

AK Parti Mersin İl Başkanı avukat Cesim Ercik, Erdemli’de çekilen kurgu görüntüler hakkında yaptığı açıklamada , söz konusu video ile videodaki şahıslarla alakalı olarak suç duyurusunda bulunduklarını duyurmuştu. Bu gelişmelerin ortaya çıkması ardından AK Parti Mersin İl Başkanı Cesin Ercik’in şikayeti üzerine savcılık harekete geçti. Dün başlatılan soruşturma çerçevesinde videoda kurgu röportajlarnın kamera arkası görüntüleri yer alan muhabir Mahmut Dölek ve Ömer Tuncel ile Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Emrah Toraman gözaltına alındı.

CHP’Lİ UZUNBAĞ’A GÖNDERDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Yerel seçimlerde CHP’nin Erdemli’de desteklediği DP’nin İlçe Başkanı Emrah Toraman, ifadesinde kamera arkası görüntüleri telefon ile çekerek, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Erdemli Koordinatörü CHP’li Vedat Uzunbağ’a gönderdiğini itiraf etti.

Editör: TE Bilisim