Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir güvenlik denetim noktasında bombalı yüklü araçla saldırı düzenlendi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentte gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirildi.

Son zamanların en ölümcül saldırılarından biri olarak nitelendirilen saldırıda en az 90 kişi yaşamını yitirirken 50’den fazla yaralının olduğu  kaydedildi.

Saldırının sorumluluğunu ise henüz üstlenen olmadı. Ancak El Kaide bağlantılı Eş-Şebab terör örgütünün ülkede sık sık saldırı düzenlediği biliniyor.

İKİ TÜRK YAŞAMINI YİTİRDİ

Somali Hükümet Sözcüsü İsmail Muhtar yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığını ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiğini teyit ettiklerini belirtti. Yılmaz, yaralıların Mogadişu’da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyledi.

TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz,  “Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Türk vatandaşları, Türk bir inşaat şirketinde çalışıyordu. Firma, patlamanın olduğu bölgede, Katar’ın finanse ettiği Mogadişu-Afgoye asfalt yol yapım projesini üstlenmişti.” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TAZİYE MESAJI

Diğer yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mogadişu’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali’nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim