2020 YKS sınav tarihi değişti mi? Erkene mi alındı, ertelendi mi? Corona virüs tedbirleri nedeniyle tarihi değiştirilen sınavlar biri de YKS oldu. 20-21 Haziran’da yapılacak olan sınavlar salgının Türkiye’de de görülmesinin ardından 25-26 Temmuz’a ertelenmişti. Şimdi tarihin yeniden değiştiği konusundaki iddialar öğrencilerin meraklı araştırmalarına neden oldu. Tarihin erkene alınmasını istemeyen öğrenciler sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Peki YKS sınav tarihi değişikliği hakkındaki iddialar gerçek mi? YKS ne zaman? 2020 YKS sınav tarihi değişti mi? Merak edilen tüm detaylar haberimizde!..

YKS ne zaman? 2020 YKS sınav tarihi değişti mi?

Dünyayı etkisine alan koronavirüs nedeniyle Türkiye’de de uygulanan salgınla mücadele kriterleri birçok sınavın ertelenmesine neden oldu. İleri tarihe alınan sınavlardan biri de 2020 YKS oldu. Normal şartlarda 20-21 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşmesi planlanan üniversite sınavlarının koronavirüs tedbirleri dolayısıyla 25-26 Temmuz’a ertelendiği YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından duyurulmuştu.

Son günlerde sosyal medyada gündem olan YKS sınav tarihi değişti söylentileri öğrencileri tedirgin etti. ‘YKS Tarihini Değistirme’ etiketiyle yetkililere sesini duyurmak isteyen öğrenciler konuyla ilgili resmi açıklama olup olmadığını merak ediyor.

YKS sınavı tarihi öne mi çekilecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), ülkemizde devam eden koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, 2020 Sınav Takvimi’nde değişikliğe gitmişti. Başta üniversite sınavı YKS olmak üzere pek çok sınavın tarihi ileri bir tarihe ertelenmişti. 2020 Yükseköğretim Kurumu (YÖK), normal şartlarda 20-21 Haziran’da yapılması planlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS), corona virüsü tedbirleri nedeniyle 25-26 Temmuz 2020’ye ertelenmesine karar vermişti.

2020 YKS tarihi için geri sayım devam ederken yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü! Sınav için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, sosyal medyada dolaşan ‘2020 YKS’nin 20-21 Haziran veya 27-28 Haziran tarihine alınacağı’ iddiaları ile kafa karışıklığı yaşıyor.

2020 YKS sınav tarihi değişikliği konusunda yetkili kurumdan gelen resmi bir açıklama henüz bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim