Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyiyle ilgili vardıkları Soçi mutabakatına ilişkin olarak (YPG/PKK terör örgütü) mensuplarının Barış Pınarı Harekatı alanından çekilmemesi halinde Türk ordusunun hedefi olacaklarını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Peskov’a, terör örgütü PKK’nın Rusya ve Türkiye’nin Soçi’de anlaştıkları sınırdan çekileceğinden emin olmadığını söyleyen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin söz konusu açıklaması soruldu.

Peskov soru karşısında, “ABD son yıllarda Kürt güçlerin ((YPG/PKK terör örgütü) en yakın müttefikiydi. Nihayetinde ise ABD Kürtleri terk etti, hatta bir bakıma onları aldattı. Kürtleri sınırda bırakıp onları neredeyse Türklerle savaşmaya ittiler” dedi.

30 KİLOMETRE ALANDAN ÇEKİLECEKLER

Teröristlerin sınırdan çekilmemeleri halinde buralara yerleştirilmesine karar verilen Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisinin çekilmek durumunda kalacağı uyarısında bulunan Peskov, “O zaman da geriye kalan Kürt oluşumlar (YPG/PKK terör örgütü) Türk ordusunun silindirinin altına girecek” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’deki altı saati aşkın süren görüşmelerinde varılan mutabakat kapsamında Suriye’deki terör örgütü militanlarının, Türkiye sınırındaki 30 kilometrelik alandan çekilmelerine karar verilmişti.

Editör: TE Bilisim