Etnik huzursuzlukların alttan alta kaynatıldığı Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde gençlik hareketi Temiz Kalpler, halkların barış ve birliğinin korunması için ‘Kabardey-Balkar Cumhuriyeti; Ortak vatanımız’ adlı projeyle bir dizi eyleme imza attı.

Proje çerçevesinde üzerinde ‘Kabardeyler ve Balkarlar kardeştir’ yazılı tişörtler hazırlanıp dağıtıldı.

“Gençlik milliyetçiliğe karşı” sloganıyla üniversite ve orta dereceli okul öğrencileri arasında futbol turnuvası düzenlendi.

“Kabardey ve Balkarlar kardeştir” yazıları eşliğinde Kaysın Kuliyev ve Alim Keşekov’un resimlerinin bulunduğu duvar takvimi basıldı.

Kabardey-Balkar Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Nalçik’teki 14 Nolu Kolej’de, 31 ve 24 Nolu Okullarda “Gençlik Milliyetçiliğe Karşı” sloganıyla gençlik forumlar düzenlendi.

Milletler arası evliliklerden doğan çocuklarla ilgili “Bizi Düşünün” forumu yapıldı. Nalçik’teki 31 Nolu Okul’da Balkar ve Kabardey köylerinden gençlerin katılımıyla bir kutlama gerçekleştirildi.

‘Temiz Kalpler’in temsilcilerinden Ratmir Karov kampanya ile ilgili olarak, “Kabardey-Balkar gençliğinin kesinlikle milliyetçiliğe karşı olduğunu ifade etmek istiyoruz. Kabardey-Balkar halkı milliyetine bağlı olmaksızın tektir. Kabardeyler ve Balkarlar kardeştir. Geçmişimizi aynı. Bugünümüz aynı ve geleceğimiz aynı olacak. Kimseye durumu bozmasına izin vermeyiz. Barışı korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Ajanskafkas

Editör: TE Bilisim